Šport > Zimski športi
8 ogledov

Zrela za kolajno na SP in veliki globus

majdic008_bot_spo_021208_main Žurnal24 main
Petra Majdič je po rezultatih v tej sezoni zrela tudi za veliki kristalni globus. Da o kolajni na februarskem svetovnem prvenstvu niti ne govorimo, pravi njen prvi trener Robert Slabanja.
 

Peterka je vse bliže

Petra Majdič je v Otepääju dosegla že svojo 11. zmago za svetovni pokal v karieri. Do rekorda Primoža Peterke, ki je bil najboljši petnajstkrat, jo tako ločijo še štiri zmage. Glede na to, da je do konca te sezone na sporedu še pet sprintov, lahko rekord preseže že letos.

Petra Majdič je v Estoniji ponovila lanski uspeh in že četrtič v tej sezoni zmagala v klasičnem sprintu. Kako komentirate letošnje izjemne rezultate vaše nekdanje varovanke?
Sprašujem se, koliko časa bo to še trajalo – ali do konca njene kariere ali jo bo katera tekmovalka uspela prej premagati. Dejstvo je, da je Petra v sprintih nepremagljiva. Če bo še naprej tako motivirana, zagnana, delavna … Po mojem mnenju jo bodo lahko ugnale samo takrat, ko bo Petra naredila kako napako.

Kaj našo najboljšo smučarsko tekačico vseh časov loči od tekmic?
Jaz se bolj sprašujem, kaj se dogaja z drugimi. Petra je že od nekdaj močna, tudi zelo hitra. To je tisto, kar je izpopolnila do vrhunskosti.

Slabanja meni, da lahko Petra že v tej sezoni spiše novo poglavje v slovenski smučarski zgodovini. © AFP

 
Kaj krasi Petro tudi zdaj, ko niste več njen osebni trener?
Še zmeraj je motioviorana. V tem športu je to bistvo - da si z glavo 100-odstotno pri stvari, da si želiš uspeha, da za to vsako sekundo delaš … To ji je še vedno ostalo, to je še nadgradila.

Kaj lahko po vseh teh zmagah pričakujemo od SP, ki ga bo v drugi polovici februarja gostil Liberec?
Če je res, kar sta z Ivanom (Hudačem, trener Petre Majdič; op. p.) dejala, da sta v zadnjem času več trenirala in se bala, kakšni bodo rezultati v Estoniji, potem že komaj čakam, da se prvenstvo začne. Če so bili že v Estoniji vrhuski, potem si lahko samo predstavljate, kaj bo na Češkem. Brez dvoma pričakujem vrhunske rezultate.

Ali vrhunski rezultati pomeni kolajna?
Obvezno.

V kateri disciplini ima Petra največ možnosti za tak dosežek?
Mislim, da je tako univerzalna, da lahko to doseže kjerkoli. V sprintih je res nepremagljiva, na razdalji ni bila vedno med najboljšimi tremi, a Petra je lahko najboljša prav v vseh disciplinah.

Je zrela tudi za veliki kristalni globus?
Mislim, da je. To kar kaže zdaj, ni nikakršnega dvoma.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.