Svet
3 ogledov

"15 trupel je v koščkih"

Napad v Siriji
1/5
Reuters
Silovit samomorilski bombni napad v Siriji terjal številne smrtne žrtve.

"V Damasku je 25 mučenikov (smrtnih žrtev, op. p.), 15 trupel je v koščkih, več kot 46 ljudi je bilo ranjenih, večina je civilistov," o današnjem smrtonosnem napadu poročajo lokalni mediji.

Na televiziji so kazali posnetke hudo uničenega policijskega avtobusa, močno poškodovana so bila še druga vozila, razbita so bila stekla okoliških stavb. Po prvih podatkih se je poleg semaforja razstrelil samomorilski napadalec.

Nič ne pomaga

Zadnji večji napad se je zgodil 23. decembra, umrlo je 44 ljudi. Oblasti trdijo, da sta se razstrelila dva samomorilska napadalca, ki sta želela škodovati sirskim varnostnim silam, nekateri pa so prepričani, da je šlo dejansko za napad oblasti na civiliste.

Sirija je namreč že dalj časa v primežu protestov, ki zahtevajo novo oblast, vendar pa jih varnostne sile nasilno zatirajo. Niti prihod opazovalcev Arabske lige ni dosti pripomogel k umiritvi razmer. V uporu proti šefu države Asadu je po podatkih Združenih narodov umrlo že pet tisoč ljudi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.