Svet
9 ogledov

Alžirija svari Gadafijeve sorodnike

Aisha Gadafi. EPA
Gadafi naj bi se skrival ob meji z Alžirijo. Slednja njegove sorodnike, ki so si tam poiskali zatočišče, poziva, naj se vzdržijo stika z mediji.

Član novega libijskega vodstva Hišam Buhagiar je razkril, da se polkovnik Moamer Gadafi skriva v bližini mesta Ghadamis. Zaščito naj bi mu ponudilo pleme Touaregov. Z njimi naj bi se libijski prehodni svet pogajal.

Znani naj bi bili tudi lokaciji njegovih sinov Saifa Al Islama in Mutasema. Prvi naj bi bil v Bani Walidu, drugi pa v Sirti, oba pa naj bi nameravala zapustiti državo. Sledila naj bi svojemu bratu, ki je trenutno v Nigru.

Alžirce motijo izjave

Večji del Gadafijevih sorodnikov je zavetje poiskal v Alžiriji, od koder so se že večkrat oglasili. In prav slednje je postalo problem. Alžirskim oblastem naj ne bi bile všeč izjave, ki jih dajejo za sirsko televizijo Al Rai. CBS poroča, da je uslužbenec zunanjega ministrstva Gadafijeve sorodnike opozoril, da jih bodo izgnali iz države, če ne bodo utihnili.

V petek je Aiša Gadafi za prej omenjeno televizijo dala izjavo o počutju svojega očeta. Gadafi naj bi se počutil odlično in nadaljeval boj. Alžirske oblasti so takšne komentarje označile za neprimerne.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.