Svet
1100 ogledov

Besni Evropejci zaradi zaostrenih protikoronskih ukrepov na ulice

Protesti zaradi protikoronskih ukrepov v Italiji Epa
Na tisoče ljudi na ulicah.

Na obrobju Pariza je prišlo do izgredov

V Franciji so protesti proti protikoronskim ukrepom potekali že minuli teden. Po navedbah francoskega notranjega ministrstva se je takrat na ulice po vsej državi podalo približno 114.000 ljudi. Francoska vlada je namreč sprejela strožje protikoronske ukrepe, saj v državi narašča število novih okužb. Po besedah premierja Jeana Castexa se Francija bori s četrtim valom epidemije covida-19.

Ljudje so se na ulice odpravili tudi včeraj, na obrobju Pariza je prišlo do izgredov, pri katerih je policija uporabila solzivec, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Italija uvedla pogoje PCT

V Italiji se je včeraj na ulice podalo na tisoče ljudi, ki so prav tako protestirali proti ponovni uvedbi zaostrenih ukrepov za zajezitev okužb z novim koronavirusom. V prestolnici Rim se je zbralo okoli 3000 ljudi. Demonstracije so potekale tudi v Milanu, Torinu in Neaplju, poroča nemška tiskovna agencija dpa. 

Italijanska vlada je nedavno sprejela odločitev o novi zaostritvi protikoronskih ukrepov, predvsem v notranjosti prostorov. Od 6. avgusta bo za vstop v gostinske lokale in druge javne prostore, kot so muzeji, telovadnice ali bazeni, potrebno dokazilo o cepljenju proti covidu-19 ali negativnem testu na okužbo z novim koronavirusom ali prebolelosti.

V Italiji je doslej polno cepljenih 54,9 odstotka prebivalstva, starejšega od 12 let.

Cepljenje in testiranje (COVID-19) ukrepi Slovenija Nova zaostrovanja: Spremembe tudi pri testiranju zaposlenih

V Grčiji protesti zaradi obveznega cepljenja

V grški prestolnici Atene pa so včeraj zvečer znova potekali protesti proti obveznemu cepljenju proti covidu-19 za določene poklicne skupine, ki se jih je udeležilo več tisoč ljudi. Pri tem je izbruhnilo nasilje, policija je aretirala 25 ljudi, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Po sprva mirnem zborovanju so se razmere zaostrile, ko so protestniki začeli podtikati požare in metati kamenje v policiste. Ti so odgovorili s solzivcem in vodnimi topovi. 

Tako kot v Grčiji so se na protestih proti cepljenju že večkrat zbrali tudi Ciprčani. Tudi tam je že izbruhnilo nasilje.

Protestirajo tudi Avstralci

Strogi epidemiološki ukrepi veljajo tudi v Avstraliji, kjer so se nasprotniki omejitev včeraj spopadli s policijo. Za približno polovico od okoli 25 milijonov prebivalcev trenutno velja zaprtje javnega življenja, polno cepljenih pa je le 11 odstotkov Avstralcev.

V Sydneyju in Melbournu se je tako včeraj zbralo na tisoče protestnikov, ki nasprotujejo prepovedi gibanja in shodov ter drugim omejitvam zaradi epidemije. Kot dodaja AFP, jih je razjezila napoved oblasti, da bi lahko omejitve ostale v veljavi vse do oktobra.

Protestniki so se spopadli s policisti in jih obmetavali s steklenicami. Po navedbah policije je bilo v Sydneyju aretiranih več ljudi. V tem mestu, ki šteje okrog milijon prebivalcev, se sicer v zadnjem času le s težavo spopadajo z zamejevanjem izbruha okužb z različico delta.

V zvezni državi Novi Južni Wales, katere prestolnica je Sydney, so včeraj potrdili 163 novih primerov okužbe z novim koronavirusom, skupaj pa v zadnjem izbruhu že 2000, navaja AFP.

Zaostritev Svet Od ponedeljka na Hrvaškem novi ukrepi

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 3
  • Bobby_Armstrong 09:43 27.julij 2021.

    Zdaj bo Google za spletno delo od doma plačeval od 25.000 do 30.000 dolarjev na mesec.Z mojo zadnjo mesečno spletno plačo sem prejel 27483 dolarjev iz računa paypal. Več o tem na tej spletni strani ......... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦

  • bobubob 10:00 26.julij 2021.

    Saj tudi pri nas že dolgo kolesarijo. ŽAL so pravi razlogi za to drugačni....in žal, se mi dozdeva da bo pri tem tudi ostalo.

  • Avatar jate
    jate 21:25 25.julij 2021.

    bravo...odlično...pa se je vendarle začelo mal premikat...upam,da se premakne še dlje...