Svet
34306 ogledov

Tako je videti, ko raketa zadane tank!

ruski tank zadetek Stugna-P Reševalni pas/Twitter
Vojna v Ukrajini traja že skoraj mesec dni. Ruske sile se soočajo z ostrim odporom.

Načrti hitre in učinkovite ruske operacije v Ukrajini so se izjalovili. Vojski sta se zapletli v obsežne frontalne spopade, ki zahtevajo veliko žrtev. Najbolj na udaru so ruske oklepne enote.

V zadnjih tednih je bilo moč videti veliko posnetkov uničenih, zapuščenih ali zaseženih ruskih vozil. Ukrajinci oklepnike ciljajo z različnimi raketnimi sistemi. Zahodne države so jih oskrbele z znamenitim orožjem Javelin - prenosnim daljinsko vodenim protitankovskim sistemom.

Med močna orožja branilcev spada tudi raketa Stugna-P. Gre za ukrajinski proizvod, ki je v zadnjih tednih ustavil kopico tankov in drugih oklepnih ter transportnih vozil.

Po zaslugi družbenih omrežij imamo vpogled v različne bojne situacije, v katerih se pojavlja omenjeno orožje. Eden zadnjih posnetkov prikazuje trenutek, ko je raketa zadela ruski tank. Od vozila ni ostalo prav veliko.

Omenjeni ukrajinski raketni sistem je zaslužen še za številne druge ruske žrtve. Vzniknil je še en video, na katerem so s Stugno-P zadeli dve neidentificirani vozili.

Po podatkih Nata je med rusko invazijo umrlo med 7.000 in 15.000 ruskih vojakov.

Spopadi so se ponoči nadaljevali v okolici obleganega mesta Izjum na vzhodu Ukrajine, je v dnevnem poročilu na Facebooku zgodaj davi sporočil ukrajinski generalštab. Bojne operacije so se nadaljevale tudi na severu države, poročali so o ruskem topniškem obstreljevanju severovzhodnega obrobja Kijeva in mest Kalinivka, Horinka in Romanovka. Ukrajinske sile so zaustavile ruske enote v bližini predmestja Brovari pri Kijevu.

Ruska vojska je ponoči uničila ključni most čez reko Desno in s tem prekinila pomembno pot med prestolnico Kijev in mestom Černigiv na severu države. Mesto je brez elektrike, vode, ogrevanja in praktično brez plina, infrastruktura pa je bila uničena, poroča britanski BBC.

Komentarjev 38
  • milan41 09:19 25.marec 2022.

    Če ste opazili , posnetki so ispred 2 tednov ! Vprašanje je ali sedaj ne snemajo , propaganda oz. laži , jim je odlična , tako da lahko zažigajo in snemajo vsa zapuščena vozila , tudi svoja , kajti vsa ...prikaži več so Ruske proizvodnje ! Kakor so lagali na začetku , še bolj potrebujejo laganje danes , ko jim je država uničena v vseh pogledih !

  • Friderik1950 18:55 24.marec 2022.

    To so še verjetno zadnje tankovske bitke, kjer v oklepnikih sedijo ljudje. Ker je protioklepno orožje tako napredovalo, da je posadka ob mali nepazljivosti dokaj hitro reš pečena, pri tem pa se eksplozija sploh ne vidi. Naslednja vojna bo s ...prikaži več s tanki brez posadke, kot neke vrste igrica. To se že sedaj dogaja v komandnih štabih, kjer lansirajo rakete. Igrica pač.

  • Lumpi 18:03 24.marec 2022.

    Če Putin ni zmagal prve tri dni (beri brez odpora zasedel Ukrajine), potem je ne bo nikoli. Po številu prebivalcev je Rusija samo 3x večja, tehnološko šibka, slabo organizirana in brez motivacije. Na drugi strani je motivirana vojska z neizčrpnim ...prikaži več virom modernega orožja. Koliko mrtvih na obeh strneh in koliko škode zaradi enega "rad bi bil car" bedaka!

Sorodne novice