Svet
35043 ogledov

Poskus atentata na Zelenskega, znano, kdo naj bi bil v ozadju

Volodimir Zelenski Profimedia
Ukrajinske varnostne sile naj bi preprečile poskus atentata na predsednika Ukrajine.

Ukrajinske varnostne sile naj bi preprečile poskus atentata na predsednika Volodimirja Zelenskega potem, ko so dobile opozorilo od članov ruske varnostne službe, ki se ne strinjajo z napadom na Ukrajino, poroča ameriški medij Axios, ki se sklicuje na načelnika ukrajinskega sveta za nacionalno varnost in obrambo Oleksija Danilova.

Danilov je sporočil, da so jih člani ruske Zvezne varnostne službe (FSB), ki so proti vojni obvestili, da so atentat nameravali izvesti pripadniki posebnih enot Čečenije, ki pa so jih uničili še preden so lahko dosegli svoj cilj.

Zelenski od začetka ruskega napada na Ukrajino trdi, da ga želijo Rusi ubiti skupaj z družino. ZDA naj bi mu ponudile pomoč pri odhodu iz države, vendar je ostal in postal simbol odpora Ukrajincev proti ruski agresiji.

Danilov je sporočil, da so del čečenske enote uničili pri Gostomelu, drugi del pa je pod ognjem.

V Ukrajini še naprej potekajo siloviti spopadi. Najhuje je v mestih Herson in Harkov. V napadu ruske vojske na ukrajinsko mesto Harkov je bila v torek poškodovana tudi zgradba, v kateri je slovenski konzulat.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 13
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 12:43 03.marec 2022.

    Kaj se ni pričakovalo, da bo lov na glavo Zelenskega? Kaj se ni pričakovalo, da se predal ne bo in da se bo Putin posluževal najbolj skrajnih ukrepov?

  • bljitva 10:28 02.marec 2022.

    Putin najema najbolj brutalne islamske teroriste Čečene za dosego svojih ciljev....tega putina so res obsedli neki demoni, drugo ne more bit, to ni več normalno...

  • jakec1575 10:03 02.marec 2022.

    Glede na to, da je Zelenski jud, bo moral Izrael odlociti koga zdaj podpira.