Svet
4699 ogledov

Dal ji je parfum, 15 minut kasneje je zbolela

parfum dišava ženskla parfumiranje Shutterstock
Vzela je parfum in si ga nanesla na zapestji. Ni vedela, da bo to usodno.

Charlie Rowley, ki so ga pred kratkim izpustili iz bolnišnice, kjer se je zdravil zaradi zastrupitve s strupom novičok, je za britanske medije spregovoril o usodnem dnevu. Stekleničko "parfuma" je našel odvrženo v Salisburyju. Poudaril je, da je bila steklenička videti nedotaknjena, zato jo je vzel in jo dal svoji partnerici Dawn Sturgess. 

Ta si je "parfum" nanesla na zapestji. Njeno zdravstveno stanje se je v 15 minutah močno poslabšalo. Tožila je nad močnim glavobolom, na kar je postala neodzivna. Čez nekaj ur so se prvi simptomi zastrupitve začeli kazati tudi pri njem. 

Zastrupitev v Amesburyju Velika Britanija Svet Umrla ženska, zastrupljena z novičokom

Zastrupitev v Amesburyju | Avtor: Profimedia Profimedia

Prepričan je, da ga je pred najhujšim rešilo to, da si je roke umil, po tem, ko je zapiral stekleničko. Nekaj tekočine se mu je namreč polilo po rokah. Tekočina je bila oljnata in ni dišala kot parfum. 

Kot pravi, si bo za vedno očital, da je stekleničko pobral in jo dal Dawn. "Po eni strani sem lahko vesel, da sem živ, a po drugi strani sem izgubil tako veliko," je dejal. "Zelo sem žalosten zaradi tega, kar se ji je zgodilo, grozno je in pretresljivo. Ne vem, ali bom to lahko kdaj prebolel." 

Steklenička, ki sta jo našla, naj bi bila povezana z napadom na Rusa Skripalova. 

bolnišnica pacient Optimistični so Svet Po mesecu dni pri zavesti in govori
Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.