Svet
10 ogledov

"Gadafi zahteva mojo glavo"

Berlusconi je prepričan, da je pregon proti njemu politično motiviran. (Foto: Re Žurnal24 main
Italijanski premier Silvio Berlusconi je prepričan, da so mu šteti dnevi.

Libijski voditelj Moamer Gadafi naj bi si zadal cilj pokončati Silvia Berlusconija. Italijanski časnik Corriere della Sera poroča, da naj bi Berlusconi za to izvedel iz zanesljivih virov. V lov na glavo italijanskega premierja naj bi Gadafi poslal plačanega morilca. " V nevarnosti nisem samo jaz, ampak tudi moja družina. Gadafi je ukazal: 'Ubiti ga morate,'" je še povedal Berlusconi.

Nekdaj dobro prijateljstvo med obema politikoma naj bi se skrhalo, ko se je Italija pridužila akciji Nata v Libiji. Voditelja sta se sicer pogosto sestala in laskala drug drugemu. Italija je zaradi dobrih odnosov z Libijo od nje dobivala velike količine nafte in zemeljskega plina, v zadnjih mesecih pa se je to končalo.

Berlusconi dobre odnose z Libijo še vedno šteje za svoj "največji diplomatski dosežek". "Ko sem stisnil roko Gadafiju v Tripoliju, so se tam že odvijale prve demonstracije," se začetka nemirov v Libiji spominja Berlusconi, ki je prepričan, da je sodelovanje Italije v operacijah Nata "videti kot izdajstvo".

Komentarjev 1
  • privat 21:11 02.avgust 2011.

    ja en mafijozar manj...ti ne naredijo napake.