Svet
9141 ogledov

Razmere se ne umirjajo, to so novi podatki s Hrvaške

Hrvaška obala Profimedia
Skupno število okuženih se je na Hrvaškem povečalo za 162, dve osebi sta za posledicami covida-19 umrli.

Hrvaški štab civilne zaščite je sporočil, da so v zadnjih 24 urah na Hrvaškem potrdili 162 novih primerov okužb s koronavirusom. Število aktivnih primerov na Hrvaškem je tako 1062. Med njimi je 106 bolnikov na zdravljenju v bolnišnici, deset jih potrebuje respirator. Dve osebi sta za posledicami covida-19 umrli. Skupno število umrlih se je tako povzpelo na 165. 

V samoizolaciji sta 3702 osebi. Do današnjega dne so skupaj testirali 136.280 oseb, od tega 1538 v zadnjih 24 urah, so še sporočili iz hrvaškega štaba civilne zaščite. 

Največ okužb v Zagrebu in Dalmaciji

Tokrat so največ novih okužb potrdili v mestu Zagreb, in sicer 47. Na drugem mestu po številu novih potrjenih okužb je splitsko-dalmatinska županija s 35 novimi primeri. Devetnajst primerov so odkrili tudi v šibensko-kninski županiji.  

Zagrebški štab civilne zaščite je sporočil, da gre v 15 potrjenih primerih za stike pred tem pozitivnih primerov, v 19 primerih pa obstaja možnost, da so se okužili v nočnih klubih in lokalih med dopustovanje. Med potrjenimi primeri, ki so jih zabeležili v zadnjih 24 urah so tudi štiri osebe, ki so prišle iz Bosne in Hercegovine. 

testiranje covid-19 koronavirus Covid-19 Svet Avstrija podala nujen poziv svojim državljanom na Hrvaškem

Na področju splitsko-dalmatinske županije imajo le 6 primerov, v katerih je bila oseba pred tem v stiku z drugo obolelo osebo. V večini primerov epidemiološka preiskava še poteka. 

Največje število okuženih v zadnjih dneh potrdijo med mladimi. "Mladi se morajo zavedati, da morajo biti odgovorni tudi zaradi drugih, ne samo zaradi samih sebe. Večina bo verjetno imela blago obliko bolezni. Vendar se ne družijo samo med seboj, ne živijo en z drugim, ampak se morajo vrniti na svoje domove in biti s svojimi starši, ljudmi, ki so bolni, morajo v šolo, na fakulteto in delovno mesto, kjer prihajajo v stik z ljudmi, za katere bi bolezen lahko predstavljala tveganje," je infektologinja Alemka Markotić k odgovornemu vedenju pozvala mlade. 

Slovenska stran napoveduje nove ukrepe

Slovenska vlada pričakuje, da bo hrvaška stran sprejela dodatne ukrepe, predvsem glede obratovanja nočnih klubov in diskotek. Pričakovati je, da bo v prihodnjem tednu naša vlada zaradi poslabšane situacije na Hrvaškem sprejela dodatne ukrepe za državljane, ki se bodo vračali iz Hrvaške. Najverjetneje se bo to zgodilo v drugi polovici tedna. Izključena ni niti uvedba karantene.

Jelko Kacin Svet Kacin Hrvatom: Številke, ki jih objavljate, niso prave

Nove ukrepe za svoje državljane sta medtem že sprejeli Italija in Avstrija. Naša severna soseda se sicer v teh dneh spopada s porastom novih okužb. V enem dnevu so jih zabeležili več kot 300. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • sandi76 09:44 16.avgust 2020.

    Ko bo konec dopustov se bodo začele zadeve umirjati, prej ne. Hrvaška dela vse, da dobi denar od turizma !

  • Avatar Wenterella
    Wenterella 01:01 16.avgust 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu --- www.Sextis.fun

  • Solton 17:01 15.avgust 2020.

    kaj se umirja, 160+ komadov v enem samem dnevu in za vas se razmere umirjajo???...a ste tam na žurnalu pijani al zadeti??