Svet
27843 ogledov

Hrvati štejejo okužene, velik porast v do zdaj zeleni Istri!

Hrvaška plaža Profimedia
Hrvaški štab civilne zaščite je sporočil nove podatke o številu potrjenih okužb z novim koronavirusom.

Hrvaški štab civilne zaščite je ob 14. uri sporočil uradne podatke o številu okužb. Po njihovih podatkih so zabeležili 50 novih okužb, ena oseba je za posledicami covida-19 umrla. Kot poudarja portal Index, se uradni podatki republiškega štaba razlikujejo od teh, ki jih sporočajo štabi civilne zaščite posameznih županij. Po podatkih iz lokalnih štabov je namreč potrjenih več kot 80 okužb.

Do razlike bi lahko prišlo zaradi različnega zajema podatkov. Republiški štab namreč sporoča podatke zbrane med 12.45 prejšnjega dne in 12.45 tekočega dne. Predvidevajo, da del primerov iz lokalnih štabov sodi v včerajšnje podatke republiškega štaba, del pa se jih bo lahko prelil v jutrišnje podatke.  

Podatki iz posameznih županij namreč kažejo naslednje stanje: mesto Zagreb (24), sledi istarska županija (16), nove primere pa so odkrili še v vukovarsko-srijemski (7), zagrebški (7) brodsko-posavski (6), virovitičko-podravski (5), splitsko-dalmatinski (5), osječko-baranjski (3), zadarski (3), karlovški (2), šibeniško-kninski (2), dubrovačko-neretvanski (1), primorsko-goranski (1) in krapinsko-zagorski županiji (1). V Korpivniško-križevaški županiji niso odkrili nobenega novega primera.

Bojana Beović Covid-19 Slovenija To glede dopusta na Hrvaškem brez dlake na jeziku meni Beovićeva

V soboto so pri naših južnih sosedih sporočili, da so v petek našteli rekordno število okužb s covidom-19 vse od začetka epidemije, skupno jih je bilo kar 140.

Plaža Hrvaška morje zrće | Avtor: Pixsell Pixsell

Hrvaška plaža Zemljevid Svet Hrvaška v oranžnem in rdečem, na obali zelena le še Istra

Na Hrvaškem so do današnjega dne tako beležili 1.088 aktivnih primerov novega koronavirusa. Od tega jih je bilo 124 v bolnišnični negi, trije na respiratorjih.

Mario Fafangel Intervju Slovenija Dr. Mario Fafangel: "Okoli 40 odstotkov okužb je asimptomatskih"
Komentarjev 1
  • Avatar Zelliolla
    Zelliolla 01:50 13.julij 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu -- www.XXdate.pw

Sorodne novice