Svet
4345 ogledov

Italijani razkrili, da je veliko več mrtvih tega spola

Koronavirus zaščitna oprema Profimedia
Najhujši primeri zaradi okužbe s covid-19 bolj prizadenejo moške. Odstotek je precej višji kot pri ženskah, ne glede na starost.

Novi koronavirus in koronavirusna bolezen 19 (covid-19), ki jo povzroča virus sars-cov-2, v Italiji najbolj prizadene predvsem moške, je razvidno iz najnovejših podatkov italijanskih zdravstvenih oblasti, ki jih povzema avstrijska tiskovna agencija APA. Med smrtnimi primeri je namreč 75 odstotkov moških.

Smrtnost je v Italiji glede na število okužb 5,8-odstotna. Pri moških v Italiji je ta odstotek 7,2 odstotka, pri ženskah 4,1 odstotka, povzema poročanje STA.

Koronavirus v Italiji Virus Zdravje Tako z zelišči okrepite imunski sistem in dihala

Ob tem so v Italiji ženske, ki so zaradi covida-19 umrle, v povprečju starejše od moških. Povprečna starost pri umrlih Italijankah zaradi novega koronavirusa je tako 84,2 leta, pri Italijanih pa 80,3 leta. Smrtnost je pri Italijankah višja samo v starostni skupini bolnikov, ki so starejši od 90 let.

V Italiji so poleg tega zabeležili samo dva primera smrti zaradi covida-19 pri osebah, ki sta bili mlajši od 40 let. Obe sta že pri tem imeli hujšo obliko kake bolezni.

Koronavirus - UKC Maribor Mladi zdravniki Zdravje "Kaj vam ni jasno, virus se v Sloveniji širi hitreje..."

Zdravniki domnevajo, da se telo žensk učinkoviteje spopada z virusi. Prav tako naj bi imele ženske v primerjavi z moškimi boljši imunski odgovor po cepljenju. Enako naj bi veljalo tudi za t.i. imunski spomin, ki telo po preboleli okužbi ščiti pred novo okužbo. Poleg imunskega sistema naj bi pomembno vlogo pri poteku pljučnice imele tudi razlike pri življenjskem stilu med spoloma, domnevajo strokovnjaki.

Komentarjev 3
  • erikkk 17:37 14.marec 2020.

    Gre za virus... Noben do sedaj ni bil premagan kaj šele pozdravljen. Gre za bolezen ki se bo žal ponavljala kot herpes, pasovec itd... Skratka, huda nerešljiva nadloga za človeštvo , takoj za Hivom

  • sam50 13:04 14.marec 2020.

    Kolik je pa osip pri tako opevanem tretjem spolu....

  • 31d2cb75bba7a057b2d837348db07ecb8f4a128c 11:40 14.marec 2020.

    kako je pa pri tistih, ki so spol spremenili? pa pri tistih, ki se jim ta spreminja dnevno?