Svet
3259 ogledov

"Kdor tako misli, je neumen"

papež Frančišek EPA
Sveti oče tokrat oster v svojih besedah.

Papež Frančišek je dvomljivce v podnebne spremembe označil za neumne. "Na pamet mi pride rek iz stare zaveze: Človek je neumen, trmast in slep," je na novinarski konferenci na krovu letala ob vrnitvi iz obiska v Kolumbiji dejal sveti oče.

"Tisti, ki zanikajo (podnebne spremembe), bi morali do znanstvenikov in jih povprašati. So zelo, zelo natančni," je še dejal papež. Dodal je, da imajo posamezniki in politiki moralno odgovornost, da se ravnajo po nasvetu znanstvenikov, ki so jasno povedali, kaj je potrebno storiti za zaustavitev globalnega segrevanja.

"Oni (voditelji) odločajo in zgodovina bo sodila njihove odločitve," je še opozoril papež, ki velja za gorečega podpornika prizadevanjem proti podnebnim spremembam in njihovim posledicam za najbolj ranljive dele svetovnega prebivalstva, v smislu onesnaženja, bolezni, vojn in migracij.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • francl12 21:44 11.september 2017.

    Človek je neumen, trmast in slep če ne prepozna pokvarjenosti RKC in ostalih ver! RKC = rekruti kastriranih kurcev, ki na žalost niso kastrirani zato se med sabo natepavajo na organiziranih orgijah. Če pa je tega premalo pa se znašajo celo nad otroki!!!