Svet
30287 ogledov

Ker otrok ni imel karte, sta ga starša pustila kar na letališču

Letalo Ryanair EPA/STEPHANIE LECOCQ
Belgijska državljana sta na letališče prispela z dojenčkom, ki ni imel letalske karte. Ker leta nista želela zamuditi, sta ga pustila tam.

Iz Tel Aviva prihajajo nenavadne novice o paru, ki je zapustil otroka na okencu za prijavo, ker zanj nista imela letalske karte.

Neidentificiran par z dojenčkom se je v torek prijavljal na let družbe Ryanair z mednarodnega letališča Ben Gurion. Družina je nameravala leteti v Bruselj. Kasneje se je izkazalo, da dojenček ni imel vozovnice, par pa se je odpravil na vkrcanje in otroka pustil na okencu za prijavo.

Par ni želel zamuditi leta

Tiskovna predstavnica Ryanaira je za CNN povedala, da je bila zadeva predana policiji. "Potniki so 31. januarja potovali iz Tel Aviva v Bruselj. Karta pa ni vključevala tudi dojenčka. Par je nato dojenčka pustil pri okencu za prijavo in se odpravil skozi varnostni pregled," je še dodala. "Delavec na letališču je nato o dogodku obvestil letališke varnostnike, ki so nato poklicali potnika. Sedaj je to stvar lokalne policije."

Pri Ryanairu veljajo določena pravila pri letenju z otroki. Dojenčki so namreč lahko vključeni v rezervacijo leta med postopkom spletne rezervacije. Na spletnem mestu se nato pojavi sporočilo, da je potrebno plačati dodatnih 25 evrov za vsak let, kjer dojenček sedi v naročju starša. Če želijo starši poseben sedež za dojenčka, ga morajo plačati posebej.

Izraelsko letališko osebje je potrdilo, da je prišlo do tovrstnega incidenta. "Par in dojenček z belgijskimi potnimi listi so prispeli na terminal 1 brez letalske vozovnice za otroka. Par je prav tako zamujal na let. Ker sta želela ujeti let, je par pustil otroka v otroškem sedežu in stekel proti varnostnemu pregledu."

Tiskovni predstavnik policije je dejal, da je bila zadeva že rešena, ko je policija prispela na kraj. "Dojenček je bil že pri starših in nadaljnja preiskava ni bila sprožena."

Gorska reševalna služba Mostar Grozljivo Svet Brutalno pretepli dva gorska reševalca Stavka v Veliki Britaniji Svet Britanci v največjo stavko v zadnjem desetletju
Komentarjev 6
 • Avatar Anion6anion
  Anion6anion 19:10 02.februar 2023.

  Lažna novica

 • pulse 14:15 02.februar 2023.

  Verjetno v resnici ni bilo tako, kot so novinarji tukaj opisali. Novinarji iščejo "zgodbe, ki se berejo", zgodba pa ima v resnici verjetno tudi drugo plat...

 • Pepe007 13:50 02.februar 2023.

  Verjetno sta oba odhitela reševat problem s prevoznikom ...