Svet
13 ogledov

Kosorjeva novinarje učila posla

Jadranko Kosor, hrvaško premierko v odhodu, je zmotilo poročanje hrvaškega radia, zato je zavrtela telefon in poklicala v oddajo. Voditelj jo je po dveh minutah prekinil in dal priložnost drugim poslušalcem.

V oddaju U mreži prvog na hrvaškem radiu je pogovor tekel o stranki HDZ, Ivu Sanaderju in obtožnici v primeru Fimi-media. Ker je bilo poročanje po njenem mnenju pristransko, je v oddajo poklicala sama Jadranka Kosor in novinarjem dala lekcijo iz tega, kako se opravlja novinarski posel.

"Eden od vaših sogovornikov je izrekel laž, da sem jaz vzela denar. To odločno demantiram, kar bom storila tudi prek odvetnika. Vi na radiu niste dobili spisa in ne veste, za kaj gre. Prosim vas, da ne pritiskate na sodstvo," je povedala. "Menim, da bi morali po načelu profesionalnosti poklicati nekoga iz HDZ, ker je to tema vaše oddaje. HDZ je velika stranka častnih in poštenih ljudi."

Pobarala jih je, zakaj se niso sklicevali tudi na nekatere druge sporne primere iz medijev in odobritve posojil. "Želim poudariti, da bi nekdo, ki se poklicno ukvarja z novinarstvom, moral imeti enak pristop do vseh, tudi ko je govora o političnih strankah," je med drugim dejala.

Voditelj oddaje Darko Labor jo je potem prekinil z besedami, da ima na drugi liniji še nekoga, in se ji zahvalil za klic.

"Tu Andrej s Štajerske"

Tudi med slovenskimi politiki se najdejo taki, ki svoje mnenje radi delijo z radijskimi poslušalci. Pred štirimi leti je v Sloveniji odmeval primer Andreja iz Štajerske, ki je večkrat klical na nacionalni radio in podal svoj pogled na aktualne teme. Med drugim je glasoval tudi v oddaji Ime tedna na Valu 202 in pri tem kritiziral kandidatko za ime tedna Katarino Kresal. Za Andrejem se je seveda "skrival" tedanji minister za gospodarstvo Andrej Vizjak.

Komentarjev 3
  • privat 07:35 18.december 2011.

    kateri novinar bi upal odžagati politika pri nas??

  • puksicd 14:39 17.december 2011.

    "Pobarala"? Vi to resno? :-)))))

  • Žurnalček 14:54 14.december 2011.

    in ji zavezal babji gobec!