Svet
37960 ogledov

Ljudje umirajo, oni žurajo

Spring break
Ko imaš v glavi le eno stvar.

Združene države Amerike postajajo novo veliko žarišče koronavirusa. Samo včeraj je bilo na testih, ki jih sicer Američani opravljajo sorazmerno zelo malo ter so tako številke verjetno precej nižje od realnega stanja, pozitivnih nekaj manj kot 3.000 prebivalcev ZDA, doslej pa je bilo zabeleženih 160 smrtnih primerov.

Federalna oblast, ki je s predsednikom Donaldom Trumpom pozno začela verjeti besedam znanstvenikov, o nevarnosti virusa, ljudem sedaj svetuje, da ostajajo doma, a to mnogim niti ne pride na misel. Prav zaradi tega se število obolelih strmo povečuje. Med tistimi, ki nikakor ne razmišljajo o socialnem distanciranju, so mladi študentje, ki so se tradicionalno v trumah odpravili na floridske plaže na tako imenovani 'spring break' (spomladanski odmor; op.p).

Spring Break | Avtor: Profimedia Profimedia

"Če bom dobil korono, jo bom dobil. To ne bo ustavilo mojega 'žuranja'. Na spring break v Miamiju smo čakali in ga načrtovali dva, tri mesece, želimo se le zabavati. Kar se bo zgodilo, se bo zgodilo," je tako televiziji CBS zatrdil eden izmed študentov.

Podobno razmišljajo tudi ostali. "To res uničuje moj spring break. Le kaj naj počnemu tu, če ne smemo v bare in na plažo? In zdaj jih zapirajo. Z vsem skupaj pretiravajo," je številne Američane šokiralo naslednje mnenje.

"Kar počnejo, je slabo. Vrniti nam morajo denar. Ta virus ni nekaj tako resnega. So druge reči, ki so bolj resne, na primer lakota in revščina. S tem bi se morali spopadati."

"To smo dolgo načrtovali, nekaj časa je bilo v zraku, če bomo vseeno šli. Toda zdaj smo tu. Dopolnila sem 21 let in se bom zabavala. Malce sem razočarana, ampak iz vsega je treba čim več iztržiti. V našem najetem stanovanju smo spoznali druge ljudi, družimo se z njimi in se poskušamo čim bolj napiti preden se vse skupaj zapre."

"To smrdi, ampak zabavali se bomo. Cel dan potekajo zabave."

Spring Break | Avtor: Profimedia Profimedia

"Živimo samo za ta trenutek. Počeli bomo reči, dokler bomo lahko. Ko se bodo reči zaprle, se bomo s tem ukvarjali takrat. Poskušamo imeti najboljši izlet, kar ga lahko imamo."

Na omenjene izjave se je na socialnih omrežjih vsul plaz kritik, prav tako pa so se v nemilosti znašle tudi oblasti na Floridi, ki še vedno puščajo plaže in bare odprte. Vse za nekaj denarja več.

Spring Break | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 9
  • bojc07 11:24 31.marec 2020.

    Saj kaj pametnega od Američanov ni za pričakovati, že če pogledaš kakega predsednika imajo, veš kaj lahko pričakuješ od ljudi.

  • fasader56 08:52 21.marec 2020.

    Ko se bo razmahnil virus,bomo videli,koliko jih bo žuralo. A ja,pa saj tam tudi na pogrebih plešejo.........ples bo dolg............

  • sam50 10:40 20.marec 2020.

    Medtem pa maloumni Trump besni na prišleke iz EU,ki mu prinašajo novi virus....

Sorodne novice