Svet
690 ogledov

Med okuženimi skoraj 5000 zdravstvenih delavcev

Koronavirus v Italiji Epa
Za covid-19 je umrlo 19 zdravnikov. Kar devet odstotkov vseh potrjenih okužb v Italiji predstavljajo zdravstveni delavci.

Iz Italije danes poročajo o dveh novih smrtnih žrtvah med zdravniki, s čimer je za covidom-19 umrlo 19 zdravnikov. Najnovejši žrtvi covida-19 med italijanskimi zdravniki sta infektolog iz Cremone in upokojeni bolnišnični zdravnik iz Parme. Skupno je koronavirusni bolezni 19 v Italiji podleglo 19 zdravnikov.

V Italiji, državi ki jo je pandemija koronavirusne bolezni 19 najhuje prizadela, so do nedelje potrdili 59.138 okužb z novim koronavirusom ter 5476 smrtnih žrtev. Med okuženimi z novim koronavirusom tudi 4824 zdravstvenih delavcev, kar je devet odstotkov vseh, pri katerih so v Italiji potrdili okužbo

koronavirus maske Neverjetno Svet Čehi zaplenili maske, namenjene Italiji

Ustavili vso nenujno proizvodnjo 

V boju za zajezitev epidemije novega koronavirusa je Italija z današnjim dnem ustavila vso nenujno proizvodnjo in dejavnosti. Trgovine, banke, pošte in lekarne ostajajo odprte. Drastični ukrepi bodo v tretjem največjem gospodarstvu v evrskem območju v veljavi najmanj do 3. aprila.

Italijanska vlada je v nedeljo odredila tudi prepoved, da bi ljudje zapustili občino, v kateri se nahajajo. Na ta način želijo preprečiti, da bi se po zaprtju podjetij delavci vračali na svoje domove, zlasti na jug Italije, in tako širili virus. Ljudje svojo občino lahko zapustijo le iz poslovnih ali zdravstvenih razlogov.

A številni kljub prepovedi skušajo priti domov. Tako je policija danes zavrnila 120 ljudi, ki so želeli z milanske železniške postaje odpotovati proti jugu brez utemeljenega razloga. V kraju Villa San Giovanni na Kalabriji pa poročanju avstrijske tiskovne agencije APA več sto avtomobilov danes čaka na trajekte proti Siciliji.

Nemčija koronavirus Velika preizkušnja Svet Nemčija pred gromozansko preizkušnjo

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.