Svet
2737 ogledov

Bilo jih je 86, več kot 60 jih je umrlo

migranti čoln Libija X Čoln z migranti pred libijsko obalo.
Iz južnega Sredozemlja poročajo o tragični nesreči.

V nesreči čolna pred obalo Libije je umrlo najmanj 61 ljudi, je v soboto zvečer sporočila Mednarodna organizacija za migracije (IOM). Med žrtvami so tudi ženske in otroci, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Na čolnu je bilo po navedbah IOM, ki se sklicuje na izjave preživelih, 86 migrantov. Večina žrtev je iz Nigerije, Gambije in drugih afriških držav, so sporočili iz IOM.

Čoln, ki je proti Evropi izplul iz mesta Zuwara na severozahodni obali Libije, se je prevrnil zaradi visokih valov.

Letos več kot 2250 žrtev

Libija in Tunizija sta glavni izhodiščni točki za migrante, ki tvegajo nevarno pot čez Sredozemlje v upanju, da bodo preko Italije dosegli Evropo. "Osrednje Sredozemlje je še naprej ena najnevarnejših migracijskih poti na svetu," so sporočili iz IOM.

Tiskovni predstavnik IOM Flavio di Giacomo je na družbenem omrežju X sporočil, da je letos na osrednji sredozemski migrantski poti umrlo več kot 2250 ljudi, kar je "dramatičen podatek, ki dokazuje, da se na žalost ne naredi dovolj za reševanje življenj na morju."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 15
 • h4ck3r 09:01 18.december 2023.

  In kaj imamo mi s prevrnjenim čolnom na obali Libije? Podajte še malo statistiko koliko čolnov se prevrne drugod po svetu ali pa koliko ljude umre v drugih pomorskih nesrečah? Gre tukaj za spodbujanje sočutja ali sovraštva? Ker po komentarjih ...prikaži več sodeč, dosegate ravno nasproten namen od željenega.

 • Avatar Pantani2
  Pantani2 06:52 18.december 2023.

  Kaj spet lažete in zavajate,to so bili sami mladi moški!!!

 • Avatar karjola
  karjola 06:19 18.december 2023.

  Kaj to so tisti inženirji in zdravniki ki nam jih obljubljajo? niso. kdo pa so? aaaaa to so tisti ki prejemajo pomoč večjo kot naši upokojenci in ki posiljujejo naše punce. Kar naj se prevrne še kakšna.

Sorodne novice