Svet
14838 ogledov

Mlada zdravnica zaradi selfieja omahnila v smrt

Ujvala Vemuru Facebook Ujvala Vemuru.
Med izletom s prijatelji se je njeno življenje tragično končalo.

Za posledicami padca v 20 metrov globoko brezno je v avstralskem nacionalnem parku Lamington, v zvezni državi Queensland, umrla 25-letna zdravnica Ujvala Vemuru, poročajo avstralski mediji.

Vemuru, ki je bila v parku na izletu s prijatelji - z nekaterimi od njih je skupaj obiskovala medicinsko fakulteto na univerzi Bond v mestu Gold Coast, je želela posneti selfie na vrhu slapu Yanbacoochie, ko ji je stojalo kamere zdrsnilo čez rob pečine.

Mladenka ga je skušala zadržati, pri tem pa izgubila tla pod nogami in zdrsnila deset metrov po pobočju, nato pa še dodatnih deset metrov do mesta, kjer voda slapu zadane gladino vodotoka.

Vemuru je bila mrtva na kraju nesreče. V bližini so bili kar trije zdravniki, a niso mogli priti do nje. Njeno truplo je po šestih urah dosegla reševalna ekipa, ki je lahko le ugotovila smrt.

Zahtevno posredovanje

Yanbacoochie Falls | Avtor: Instagram Instagram

Vodstvo zveze ekip nujne pomoči zvezne države Queensland (Queensland Fire and Emergency Services) je sporočilo, da je moralo posredovati več ekip, ki so uporabile posebno opremo, da so dosegle truplo mlade zdravnice.

Avstralsko ministrstvo za okolje, znanost in inovacije je po nesreči v izjavi za javnost posvarilo pohodnike, naj med sprehodi po gozdu ostanejo na označenih poteh.

Slab Yanbacoochie je sicer le eden od številnih, ki se nahajajo na 13,4 kilometra dolgi pohodni poti West Canungra Creek, slednja je del nacionalnega parka Lamington.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • LukaMB 00:25 09.marec 2024.

    Narava je poskrbela za umaknitev najšibkejšega člena.

  • Avatar Pantani2
    Pantani2 06:47 07.marec 2024.

    Če je obiskovala medicinsko fakulteto,še ne pomeni da je zdravnica!!! Res ste novinarji...!!!

  • rd2dmk2 20:00 06.marec 2024.

    še ena v vrsti. ampak. hecno jeda folk rine preko ograj , da nit bik in vol ne tolk. in se ima ta homo sapiens za top in špico v vesolju. saj ne vem kaj bi rekel , zadnjič se ...prikaži več peljem po bledu, pa gledam obvestila o zapori pešpoti. ma ni ena, vsaj ducat sem jihopazil. ma glej turista zagovedenega pravaec preko vseh prepovedi direkt na gradbiše. ma škoda, da ne dela tam italijanska mafija. ma bi fest lahko šparal pr materialu. namest cementa in gramoza, kar turiste, saj sami skačejo v ...