Svet
16 ogledov

Murdoch se opravičuje

opravičilo EPA
Avstralsko-ameriški medijski mogotec Rupert Murdoch je v britanskem tisku objavil opravičilo zaradi spornega vdiranja novinarjev v telefone. "Žal nam je zaradi resnih kršitev, ki so nastale," piše v celostranskem oglasu.

"Globoko obžalujemo bolečine, ki so jih utrpeli prizadeti posamezniki. Žal nam je, da nismo ukrepali hitreje, da bi zadeve uredili," piše v oglasu, ki so ga objavili v več britanskih časnikih. Oglasu naj bi sledil še prispevek o ukrepih, ki jih bodo sprejeli, da bi zadevo preiskali in preprečili, da bi se kaj takšnega še ponovilo.

Prisluškovali štiri tisoč ljudem

Novinarji News of the World, ki je konec prejšnjega tedna po 168 letih prenehal izhajati, naj bi prisluškovali telefonom štiri tisoč ljudi, med katerimi so bili zvezdniki, politiki, žrtve terorističnih napadov in kriminalnih dejanj ter svojci v tujini ubitih vojakov.

Osemdesetletni Rupert Murdoch se je v petek v Londonu srečal z družino Milly Dowler, ki so ji leta 2002, ko je bila pogrešana, novinarji News of the World vdrli v telefon in izbrisali sporočila, ko je bil predal poln, v upanju, da bodo lahko izvedeli kaj novega. Njeni starši so zato dobili upanje, da je morda še živa, vendar pa so malce kasneje našli njeno truplo. Murdoch naj bi se družini tudi osebno opravičil.

Preiskujejo tudi v ZDA

Informacije o ravnanju novinarjev časnika News of the World so razjezile britansko javnost in sprožile preiskave, tudi v ZDA. Murdocha so stale političnega vpliva in ugleda, pa tudi denarja, saj delnice njegovega koncerna News Corporation izgubljajo na vrednosti. Propadla je tudi njegova namera o prevzemu največje britanske plačljive satelitske televizije BSkyB.

Odstop vodilnih

V petek sta s položaja odstopila izvršna direktorica News International Rebekah Brooks, sicer nekdanja odgovorna urednica tabloida News of the World, ter glavni izvršni direktor Murdochove medijske družbe Dow Jones s sedežem v New Yorku Les Hinton, ki je vodil News International v času, ko so novinarji britanskih časnikov vdirali v telefone.

Komentarjev 2
  • vodja 00:11 17.julij 2011.

    Moderatorji, ali lahko brišete zgornji komentar, ali lahko začnjem tudi jaz oglaševati?

  • Weisser Hai 15:53 16.julij 2011.

    Ivan Kramberger ali Ivek sem jaz..Ivek si ti..Iveki smo mi vsi ! PRAVICA DO RESNICE DANES(resnica o komunisticnih zlocinih napram "Slovenskemu" in Hrvaskemu narodu dan danes) !!! KAJ IMATA KRAMBERGER IN VUKOVAR SKUPNEGA...zakaj situacija kot je v JUGO "SLOVENSKI" DRZAVI..KDO ...prikaži več SO "SLOVENSKI" IN HRVASKI POLITIKI... V google vnesite tekst "Ivan Kramberger ali..Ivek sem jaz..Ivek si ti..Iveki smo mi vsi". Nazaj na barikade !! Naj Ivekov duh zivi naprej v vseh nas !! SMRT KOMUNIZMU; SVOBODA NARODU !!!