Svet
47 ogledov

Napada deležne tudi CIA, FBI in Slovenija

Anonymous Shutterstock
Skupina Anonymous iz protesta proti različnim ukrepom vlad ali drugih ustanov izvaja vse več napadov po vsem svetu.

Hekerski napadi na pomembnejše spletne strani po vsem svetu se kar vrstijo. V ZDA so denimo napadli spletno stran obveščevalne agencije (CIA), zveznega preiskovalnega urada (FBI), ministrstva za pravosodje ter spletne strani ameriških upravljalcev borz Nasdaq in Bats. Otežen je bil dostop, na samo trgovanje na borzah pa niso vplivali.

Mednarodna hekerska aktivistična skupina je tako v torek sporočila, da je napadla spletno stran ameriškega podjetja Combined Systems. Obtožujejo ga, da po vsem svetu dobavlja solzivec, s katerim se oblasti spravijo nad protestnike. Uporabili naj bi ga tudi proti protestnikom v Egiptu. Anonymus poročajo, da so pridobili telefonske številke, e-poštna sporočila, gesla in druge podatke o zaposlenih v Combined Systems in njihovih strankah. Podjetje se na navedbe še ni odzvalo.

Sicer z vsega sveta poročajo o napadih na spletne strani različnih podjetij.

Hekerji podpirajo grške protestnike

Z napadi na spletne strani grškega premierja, finančnega ministrstva in policije Anonymus podpirajo tudi Grke, ki v teh dneh protestirajo proti predvidenim ostrim varčevalnim ukrepom.

Anonymous vedo, kje je Slovenija

Doslej so srd hekerjev občutili tudi v Novi Ljubljanski banki (NLB), Zvezi potrošnikov Slovenije (ZPS), več slovenskih političnih strankah, Občini Ljutomer in združenju Sazas, napadli pa so tudi vladni portal predlagam.vladi.si in spletno stran probanka.info.

Tako pritiskajo na Slovenijo, naj podobno kot že nekatere druge članice EU, danes naj bi se jim pridružila tudi Bolgarija, zamrzne postopek ratifikacije spornega mednarodnega sporazuma za boj proti ponarejanju (Acta).

Komentarjev 1
  • privat 19:01 15.februar 2012.

    stopimo v bran hekerjem ,ker to predstavlja svobodo ljudi!! neglede na politično ,versko ali ideološko prepričanje imamo vsi skupno točko Anonymous so prvi borci v zadnji vojni dobrega proti slabega