Svet
59059 ogledov

Naslednja Putinova poteza utegne močno udariti po naših denarnicah

Vladimir Putin Epa
Rusi pripravljajo maščevanje Zahodu, ki lahko sod nafte podraži tudi za štirikrat.

Moskva ima pripravljenega aduta v rokavu, s katerim bi Zahodu povzročila gospodarsko katastrofo, posledice pa bi lahko sama prestala brez večjih prask.

general Pavel Video Svet "Klavca" zamenjal človek, ki spije liter vodke na dan

Tako opozarjajo analitiki ameriške investicijske banke JP Morgan Chase, kjer so prepričani, da, utegnejo ameriške in evropske sankcije povzročiti ruske povračilne ukrepe v obliki zmanjšane dobave nafte, ki bi lahko svetovne cene tega energenta potisnile na "stratosfersko" raven 380 dolarjev za sod. Trenutno se cena za sodček nafte vrti okoli 100 ameriških dolarjev za sod.

zasedanje G7 Elmau G7 Svet Tako so se Biden in druščina posmehovali Putinu

Črnoglede napovedi

Glede na močni fiskalni položaj bi si Rusija to lahko privoščila, ocenjujejo pri JP Morgan, kjer se sklicujejo na Bloomber, navajajo pa tudi, da zmanjšanje dnevne proizvodnje za 5 milijonov sodov, ne bi ogrozilo ruskega gospodarstva. Za večji del preostalega sveta bi bila ta poteza lahko grozljiva.

Vladimir Putin Svet Putin voditeljem G7: "Če bi se vi slekli ..."

Tri milijonov sodčkov nafte na dan manj na svetovnem trgu bi lahko ceno na londonski borzi dvignilo na 290 dolarjev za sod, medtem ko bi najslabši scenarij zmanjšanja za pet milijonov sodčkov na dan ceno dvignil kar na 380 dolarjev za sod.

Države članice G7 se trenutno ukvarjajo z razvojem zapletenega mehanizma, ki bi omejil ceno, ki bi jo lahko dosega ruska nafta, a trenutne napetosti na svetovnem naftnem trgu delujejo v korist ruski strani," so še prepričani pri JP Morgan Chase.
 

Komentarjev 102
  • bobubob 13:12 04.julij 2022.

    Eh, Evropa....kot majhen otrok, ki izziva, potem pa se pred posledicami skriva za starši ali pa kot kuža, ki besno laja, a le, dokler je 'privezan' na gospodarja oziroma dokler je na varnem za domačo ograjo. Nositi odgovornost za posledice ...prikaži večce lastnega ravnanja je današnjemu 'modernemu' človeku marsovska vas...kajti v Španiji je v teh 'težkih' časih bil že skoraj vsak.....

  • Kmodri 03:24 03.julij 2022.

    Putin je diktator, ki se bomo demokracije. Zato mu gre EU na živce. Bomo pa dočakali dan, ko mu bodo sodili za vojne zločine.

  • malarin 23:54 02.julij 2022.

    Možic, že sedaj ne more skrit poraza . . .