Svet
60183 ogledov

"Klavca" zamenjal človek, ki spije liter vodke na dan

general Pavel Reševalni pas/Twitter
"Klavca iz Aleppa" je zamenjal upokojeni 67-letni in (pre)obilni častnik.

Po poročanju angleških medijev se je Vladimir Putin odločil za kadrovsko spremembo v vojaškem vrhu. Namesto Aleksandra Dvornikova, ki je znan kot "klavec iz Aleppa", bo specialne enote ruske vojske poslej vodil general Pavel.

Gre za danes 67-letnega in že pet let upokojenega častnika, ki tehta okrog 130 kilogramov. Vir angleškega Daily Stara je o njem povedal, da vase zbaše pet obrokov na dan, ki jih zalije z litrom vodke. "Putin zdaj strga po dnu lonca," je slikovito dejal omenjeni vir.

General Pavel je veteran za Sovjetsko zvezo neuspešne vojne v Afganistanu. V zadnjih letih je užival pokoj v predmestju Moskve. Angleški vir je zatrdil, da so morali uniformo zanj sešiti posebej, za varovanje svojega trupa pa naj bi potreboval kar dva neprebojna jopiča.

Severodoneck tovarna Azot Ukrajina Svet Velika prelomnica v bitki za Donbas

Kljub nedavni zasedbi Severodonecka naj bi bil ruski predsednik nezadovoljen s počasnim tempom invazije na Donbas. Slednja Rusijo stane ogromno sredstev, ob tem pa je utrpela veliko izgub med poveljniškim kadrom. V štirih mesecih vojne je bilo namreč ubitih najmanj štirinajst ruskih generalov. Zato Putin nima široke izbire.

V ruševinah ujeta sedemletna deklica

Kijev stolpnica napad | Avtor: Epa Epa

V ruševinah devetnadstropnega stanovanjskega bloka v Kijevu, ki je bil danes tarča ruskega raketnega obstreljevanja, so ujeti številni ljudje, je sporočil predstavnik ukrajinskih oblasti. Svetovalec ukrajinskega notranjega ministra Anton Haraščenko je preko Telegrama sporočil, da je ena raketa zadela stanovanjski blok, druga pa je padla na območje vrtca. Obe stavbi sta v kijevskem okrožju Ševčenko, je povedal po poročanju nemške tiskovne agencije dpa.

Po poročanju dopisnika francoske tiskovne agencije AFP so po zadetku rakete zagorela tri zgornja nadstropja. Po dosedanjih podatkih je umrl en človek, še najmanj štirje pa so bili ranjeni, med njimi tudi sedemletna deklica. A veliko ljudi naj bi bilo tudi ujetih v ruševinah. Med njimi tudi mati omenjene deklice, je sporočil župan Kijeva Vitalij Kličko.

Volodimir Zelenski Svet Zelenski odločno: "Vsa mesta bodo spet ukrajinska"

Stanovanjski blok sicer stoji v bližini tovarne orožja Artem, ki je bila že večkrat tarča ruskih napadov. Iz Moskve so popoldne sporočili, da je ruska raketa uspešno zadela to tovarno. V blok pa da je priletela ukrajinska raketa zračne obrambe, še poroča AFP.

Ruski napadi so se sicer zdaj po več tednih premora znova okrepili. Skupno je v Kijev in okolico danes priletelo že 14 raket, je sporočil ukrajinski poslanec Oleksi Hončarenko.

Komentarjev 22
  • sandi76 10:26 27.junij 2022.

    Ali se ta model sploh lahko samostojno premika ?

  • MK 09:03 27.junij 2022.

    za tega niti ne rabiš snajperja... tega bo snela prva baba z balkona blokovskega naselja. čim več tem bolje. samo mrtev Rus je dober Rus

  • munja 08:53 27.junij 2022.

    Vedno manj verjamem enim in drugim.

Sorodne novice