Svet
3671 ogledov

Nato z misije nagnal pijanega hrvaškega duhovnika

vojaki nato
Do kršitve strogih pravil je prišlo že prvi dan.

Zveza Nato je z misije na Poljskem domov poslala tri hrvaške vojake in vojaškega duhovnika, ker so bili na misiji pod vplivom alkohola. Hrvaško ministrstvo za obrambo je že oktobra potrdilo, da eden od hrvaških vojakov v Natovi vojašnici na Poljskem ni prestal alkotesta, sedaj se je razkrilo, da so bili pijani še trije njegovi kolegi.

Do kršitve strogih pravil je prišlo že prvi dan, ko so pripadniki hrvaške vojske prispeli v Natovo bazo Bemowo Piskie Area na severovzhodu Poljske.

Četverica se je v bazo vrnila iz mesta. Rutinski alkotest je potrdil, da so popivali. Zaradi tega so na misiji sprejeli odločitev o njihovi vrnitvi na Hrvaško, je poročal dnevnik.hr. Hrvaška vojska je potrdila, da so se zaradi pozitivnega alkotesta s Poljske na Hrvaško vrnili trije pripadniki hrvaških oboroženih sil in kurat.

Na Poljsko je sredi oktobra odšlo 90 pripadnikov topniško-raketnega polka hrvaške vojske, ki so del bojne skupine pod poveljstvom ZDA. Gre za del misije okrepljene navzočnosti sil zveze Nato na Poljskem in v baltskih državah.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
 • Lavdan 15:10 08.december 2017.

  Pogubna kombinacija, puška in križ.

 • Avatar Leon
  Leon 14:52 08.december 2017.

  SRAMOTA..... katoliški golazni nič ni svetega ,tudi sprenevedanje je postalo zgodovina. Sicer pa kaj počno takšni vampirji v vojski ? Iščejo dogodivščine , se drogirajo ,zapijajo in vmes koga posilijo,.........otroci so dobrodošli.

 • Pepe007 12:52 08.december 2017.

  Kam smo prišli? V vojski še piti ne smeš. JLA nam glede tega ni delala problemov, dokler si sam hodil :)