Svet
4511 ogledov

Niz grozljivih umorov mačk

Mačke v Izraelu EPA
Lokalne šole prosijo učitelje, naj otroke pospremijo domov in jim svetujejo, naj hodijo v večjih skupinah. Policija je po poročanju japonske javne televizije NHK okrepila patrulje.

Prvo temačno odkritje je med sprehodom ob bregovih reke Arakawa v mestu Saitama na Japonskem odkrila ženska, ki je našla odrezano glavo in tace rjavo pikčaste mačke. Nekaj pozneje se je na območju osnovne šole pojavilo tisto, za kar policija meni, da je preostali del trupla.

Pest KRONIKA Gorenjska Sinova sta bila nasilna

V 10 dneh, do konca februarja, so predstavniki javnosti odkrili še dve pohabljeni mačji trupli, enega na polju in drugega ob strani majhne mestne ceste. Ta grozovita dejanja niso vključevala človeških žrtev, a so vseeno pustila območje na širšem območju Tokia v šoku, piše CNN.

mačke | Avtor: Reuters Reuters

Italijanska policija Sošolke Svet Novo v primeru trinajstletnice, ki so jo zabodli s škarjami

Umori so v Saitami vzbudili neprijetne spomine na morilca mačk, ki so ga zaprli zaradi mučenja več živali. Na spletu je objavil posnetke svojih dejanj. Obudili so tudi grozo detomorov v mestu Kobe v devetdesetih letih prejšnjega stoletja, ko je 14-letni deček z dolgo zgodovino mučenja živali ubil dva otroka, stara 10 in 11 let, tri druge pa ranil.

Umori prihajajo v skrb vzbujajočem času za šole na tem območju. V začetku tedna naj bi učitelja na nižji srednji šoli v Todi zabodel učenec, kar je sprožilo evakuacijo.

Policijske luči Grozljivo Svet Dveletnico do smrti pretepla lastna starša

Tiskovni predstavnik policije v Saitami je za CNN povedal, da so sprožili preiskave mučenja živali. Preiskujejo, ali so bili različni umori mačk med seboj povezani. Na Japonskem je ubijanje ali poškodovanje živali kaznivo dejanje – kaznuje se z zaporno kaznijo do pet let ali denarno kaznijo v višini okoli 35.000 evrov.

pes tačke | Avtor: Pixabay Pixabay

Najprej živali, nato ljudje

Po umorih so različni strokovnjaki opozorili, da lahko v nekaterih primerih krutost do živali služi kot prehod v še bolj gnusne zločine. Kenji Omata, profesor psihologije z univerze Surugadai, se je skliceval na primer prejšnjega morilca mačk v prefekturi Saitama in opozoril, da je "tudi v primeru serijskega umora otrok v mestu Kobe prišlo po zlorabah živali."

stara gospa upokojenci upokojenka revščina ostareli ostarela Slovenija 71-let stara ženička prosi za pomoč: Hči jo je pretepla in vrgla na cesto

Tudi Kim J. McCoy, odvetnica, ki je ustanovila hongkonško organizacijo za zakonodajo in zaščito živali, je opozorila, da so se nekateri primeri mučenja živali »razvili v hujše zločine proti ljudem«.

"Obstajajo empirični dokazi, ki podpirajo neposredno povezavo med tistimi, ki zlorabljajo živali, in tistimi, ki storijo bolj nasilne zločine nad ljudmi," je dejala McCoyjeva.
 

Komentarjev 4
  • Friderik1950 06:30 05.marec 2023.

    Je narobe. Narobe pa je na primer tudi v našem naselju, kjer ima eno budalo osemnajst mačk, ki so si za svoje področje zavzele že vso naselje. Tudi mi jih hranimo nekaj, s tem, da je mačja hrana postala v ...prikaži večv treh mesecih obupno draga in nas to stane že okoli osemdeset EUR na mesec. Slabo je tudi, da sedaj na območju hiše ni nobenega martinčka, vsako leto so uničena gnezdišča pogorevčkov, res pa je, da pa tudi voluharjev ni več. Kakorkoli, rabimo družino kitajcev, ki si pripravlja mačke.

  • Luksi 22:13 04.marec 2023.

    Pravi se oglašajo, poglejte si njihovo pripravo hrane...

  • tomi67 20:32 04.marec 2023.

    Pri nas bi bil to samo manjši prekršek, ali še to ne. Smo mentalno par stoletij za nekaterimi.