Svet
20711 ogledov

Ni ves zemljevid obarvan v rdeče. Zanimivo, kje je bolje in kje slabše.

Zagreb covid-19 Profimedia
Tudi Hrvaška v rdečem.

Evropski center za preprečevanje in nadzor bolezni (ECDC) je danes objavil nov zemljevid o razširjenosti novega koronavirusa. Slovenija je po pričakovanjih še vedno obarvana rdeče, ta teden se ji je pridružila tudi Hrvaška, kjer so včeraj odkrili 941 novih okužb.

Kot kaže, se stanje izboljšuje v Skandinaviji, kjer se je večji del ozemlja obarval v oranžno, medtem ko Islandija še vedno vztraja v rdečem. 

Brez sprememb ostaja Irska, ki niha med rdečo in temnordečo fazo, prav tako Španija in Portugalska, kjer vztrajajo v rdeči fazi. Nobenih vidnih sprememb ni niti v Avstriji in Nemčiji, kjer so določene regije v rdeči, določene pa v oranžni fazi.

Zemljevid ECDC | Avtor: ECDC.eu ECDC.eu

Izboljšanje pa se nakazuje v severnem delu Francije, ki je iz rdeče prešel v oranžno fazo, prav tako je v oranžnem večji del Danske. Počasno izboljšanje je opazno tudi v Italiji. 

Najbolje sicer še vedno kaže Poljski, Češki in Madžarski, ki vztrajajo v zelenem, delno tudi Slovaški. V Romuniji se je stanje nekoliko poslabšalo, večji del države je pristal v oranžni fazi, z izjemo osrednjega dela države.

Počasi pa se stanje izboljšuje tudi v Grčiji, kjer so temnordeči le še nekateri otoki, medtem ko je večji del države zdaj v rdečem. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • Mehtilda 17:19 09.september 2021.

    Krucefix in Lovro, vidva sta res ena taka pametnjakoviča, ovce in cepci se hodijo testirat in cepiti. Marsikdo nima sploh izbire in se mora testirati al pa cepit, če noče crknit od lakote. Nekateri se cepijo tudi, ker se bojijo ...prikaži več covida itd.itd., vidva pa obmetavata z žaljivkami. A sta bila pri PVin Hojsu v šoli?

  • lovro4 15:28 09.september 2021.

    Sem že komentiral, pa ste zbrisali. Najbrž vam ni bilo všeč, he,he. Napisal pa sem, da je groza in strah, ovbe,ovbe, Sodoma in Gomora. Tepci in cepci se testirajo z brezveznimi testi, potem še vlade sfejkajo že tako brezvezne rezultate, ...prikaži več in potem zganjate paniko. Človeška neumnost in vesolje sta brezmejna. A ne, Žurnal, vi, ki sploh objavljate take bedarije? Aja, pozabil sem zgoraj dodati še človeški pohlep.

  • krucefiks 15:03 09.september 2021.

    bosanci razsturajo,ne jebejo žive sile,vsi živi in zdravi ,doli prava uživancija,tle se pa hodite testirat in sami delate ukrepe ,samo naglas vam rečejo pa že ovce laufate se cepit in testirat .Mislim če bi kdo tožil vlado in stroko saj ...prikaži več ni dokazov ,ljudje sami hodite na teste in cepit se ,še podpišete se za to ?????

Sorodne novice