Svet
9018 ogledov

Ob izbruhu vulkana več deset mrtvih

izbruh vulkan Fuego Gvatemala
1/5
Epa
Ob izbruhu vulkan Fuego v Gvatemali je umrlo več deset ljudi, več tisoč jih je zbežalo z območja.

Vulkan Fuego, ki leži kakih 40 kilometrov jugozahodno od prestolnice Ciudad de Guatemala, od nedelje visoko v zrak bruha kamenje, črn dim in pepel. Agencija za naravne nesreče Conred je sporočila, da je reka lave pritekla v vas El Rodeo, kjer je uničila hiše in v njih do smrti požgala ljudi, poroča britanski BBC. Prav tako pa niso še uspeli vzpostaviti stika z vasjo La Libertad.

Najmanj 25 ljudi je umrlo, več sto je ranjenih. Z območja je zbežalo okoli 2000 ljudi. Zaradi pepela je zaprto mednarodno letališče v prestolnici. 

izbruh vulkan Fuego Gvatemala | Avtor: Epa Epa

Predsednik države Jimmy Morales je povedal, da so sprožili nacionalno reševalno akcijo, saj menijo, da bi do uničenja lahko prišlo vsaj na treh območjih. Po podatkih tamkajšnje vlade je zaradi izbruha vulkana prizadetih 1,7 milijona ljudi. Oblasti so prebivalcem svetovale, naj nosijo maske. 

Po podatkih lokalnih strokovnjakov je to največji izbruh vulkana od leta 1974.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • zafowula 16:21 04.junij 2018.

    Google mi plača € 7283 do € 8257 na mesec za spletno delo od home.i so v tem mesecu ustvarili € 29624 spletnega dela od doma. Večina posebnih stvari je zelo zanimivo, da je delo samo preveriti nekaj spletnih strani ...prikaži več in nič drugega. Uživajte ves čas in denar svobodenn, tudii neverjetna kariera v življenju .... Oglejte si več tukaj ........ ❥ ❥❥ ❥❥❥ www.Money46.Com

Sorodne novice