Svet
180 ogledov

Odkrili največje piramide na svetu?

Piramide PrtSc You tube
Točna lokacija najdišča še ni objavljena, kmalu pa naj bi se začelo tudi terensko delo. Če bo odkritje piramid potrjeno, gre za eno največjih arheoloških odkritij.

Ameriška arheologinja Angela Micol je prepričana, da je našla izgubljene piramide v Egiptu, ki bi lahko bile večje tudi od tistih v Gizi. Micolova je je proučevala satelitske posnetke in že v lanskem letu opazila neobičajne kupe peska na dveh lokacijah v Egiptu.

Takoj je domnevala, da gre za piramide in novica je odjeknila po svetu. Sčasoma se je zanimanje umirilo, sedaj pa se pojavljajo teorije, ki potrjujejo trditev Američanke, poroča Daily Mail.

V preiskavi je arheologinja prišla do starega zemljevida, na katerem so prav na obeh opaženih lokacijah zabeležene piramide. Na sceno je namreč stopil zakonski par, ki se ukvarja z zbiranjem starih kart.

Veleposlanik Omana na pomoč

Bivši veleposlanik Omana v Egiptu Medhat Kamal El-Kady in njegova žena Haidy Farouk Abdel-Hamid sta namreč prepričana, da so eni od njunih kart zabeležene prav izgubljene piramide Micolove.

"Če gre res za piramide, potem gre za največje piramide na svetu," je dejal El-Kady, ki je z ženo tudi ponosni lastnik zemljevida, ki je pripadal Napoleonu Bonaparteju, ko je vodil vojaško ekspedicijo v Egipt ob koncu 18. stoletja.

Kmalu naj bi se začelo tudi izkopavanje domnevnih objektov, ki bo potrdilo ali ovrglo pristnost najdbe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.