Svet
12006 ogledov

Pogosto iščete parkirno mesto? Tu je izvirna rešitev ...

Reka avtomobil 24sata Nedeljsko parkiranje ob Rječini.
V naši soseščini je voznik nase pritegnil precej pozornosti.

V središčih večjih, in kdaj tudi manjših naselij, je pogosto težko najti parkirno mesto. To je slučaj tudi na Reki, hrvaškem obmorskem mestu z več kot 100.000 prebivalci.

Reka je leta 1991 sicer štela skoraj 170.000 prebivalcev, toda sunkovito povečanje števila jeklenih konjičkov botruje precejšnji gneči okrog najbolj obljudenih predelov in lokacij.

Reka je leta 1971 po uradnem popisu štela 132.000 prebivalcev. Leta 1991 jih je bilo 168.000, nato pa je število prebivalstva začelo padati. Med letoma 2011 in 2021 se je zmanjšalo za kar 15 odstotkov.

Eden od voznikov je za prostorsko stisko "našel" izvirno rešitev. Svojega Peugeota je v nedeljo namreč parkiral kar na nabrežje rečice Rječine, kjer gneče seveda ni bilo.

Avtomobil mu je najbrž zdrsnil malce nižje od pričakovanj in s pomočjo ročne zavore je vozilo obstalo tik nad gladino vode.

Okoli 13. ure je mestno redarstvo prišlo na kraj dogodka in ambiciozno parkiranega Peugeota odpeljalo v svoj hram.

Reka avtomobil | Avtor: 24sata Nedeljsko parkiranje na bregu Rječine. 24sata

"To je samo dokaz, da mu ročna zavora deluje brezhibno," je bil komentar enega od uporabnikov družbenega omrežja Facebook, kjer je zaokrožila fotografija nenavadno parkiranega avtomobila.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.