Svet
10213 ogledov

Pes napadel dvanajst otrok na otroškem igrišču

American Staffordshire Terrier Shutterstock
Otrokova noga je bila po napadu videti kot švicarski sir.

Lastnica psa, 39-letna Claire Neal je neposredno po napadu zanikala, da bi bil pes njen. Trdila je, da zanj odgovarja sodišče, saj je bil pes že obravnavan zaradi napadov na otroke. 

Kasneje je svojo zgodbo vendarle spremenila. Nealova je maja lani psa spustila na vrt svoje hiše v Blythu. Pes, ki ni nosil ne ovratnice ne nagobčnika, se je izmuznil z vrta. Nanj je naletela najstnica, ki ga je želela odpeljati domov, da bi njena mama lahko stopila v stik z zavetiščem. A se zgodba tu ni končala, piše The Independent. 

Ko je videla otroke, je podivjala

Ko sta šla mimo parka, je pes podivjal in začel loviti otroke. Več otrok je podrl na tla in jih ugriznil. Ena od napadenih otrok je povedala, da je omedlela, ko jo je pes ugriznil. Po napadu psa je bila noga enega od otrok videti kot "švicarski sir", so poškodbe opisali starši ranjenega otroka. 

Prestrašeni starši so otroke poskušali spraviti na varno, a je kljub temu devet otrok moralo na zdravljenje v bolnišnico. Najmlajši je bil star pet let. Več so jih morali operirati, nekaterim so presadili kožo, drugim so zašili rane. 

oven Napad Slovenija Nesrečno pokojnico žival napadla že dva tedna prej

Sodnica ni poznala milosti

Sodnica je lastnico obsodila na štiri leta zapora. Njena dejanja je označila kot povsem neodgovorna. Kljub temu da je bil pes dokazano agresiven, ga ni ustrezno nadzorovala. "Smešno je bilo, da ste se izgovarjali, da Marley ni vaš pes. Vi ste njena lastnica in odgovorna zanjo," je bila jasna sodnica. Ob tem je poudarila, da bodo otroci poleg fizičnih posledic nosili tudi psihološke posledice napada. Nealova ne bo več mogla postati lastnica psa, je še odločila sodnica. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • McClain 19:02 14.december 2017.

    pramal je kasirala, pa trajnoi prepoved priblizevanja psom

  • alen04 07:59 13.december 2017.

    Psa in lastnico usmrtit.

  • Skipi 07:33 13.december 2017.

    Zapor in trajna prepoved lastništva, to bi morali uvesti tudi pri nas.

Sorodne novice