Svet
25 ogledov

Plavšićeva trdi, da je Karadžić hotel postati kralj

Karadžić je mnenja, da bo proces proti njemu nepravičen. AFP
Radovan Karadžić je iz Republike srbske izgnal potomce dinastije Karađorđević, saj je hotel ustanoviti novo nacionalno dinastijo in sebe okronati za kralja, je v oddaji Cirilica dejala vojna zločinka Biljana Plavšić.

Nekdanja predsednica Republike srbske Biljana Plavšić je v televizijskem šovu Cirilica dejala, da je Radovan Karadžić iz Republike srbske izgnal princa Tomislava in vse ostale potomce dinastije Karađorđević.

Radovan Karadžić kot dr. Dragan David Dabić | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Plavščićeva še trdi, da je Karadžič nameraval ustanoviti novo nacionalno dinastijo. Preden je postal "doktor Dabić", pa se je želel okronati za kralja, poročajo hrvaški mediji.

Obdana s telesnimi stražarji

Plavšićeva, ki je bila zaradi vojnih zločinov zaprta 11 let, je še dejala, da nihče iz Srbije, po navodilih Karadžića, ni želel pričati v njeno korist, in dodala, da je njeno življenje še vedno ogroženo in da je obdana s telesnimi stražarji.

Plavšićeva je v Srbsko demokratično stranko Radovana Karadžića, kjer je prevzela vlogo članice političnega odbora stranke, vstopila konec osemdesetih. Bila je prva med srbskimi politiki, ki je sprejela odgovornost za zločine proti človečnosti na Balkanu. 10. januarja 2001 se je prostovoljno predala in odšla v Haag.

Biljana Plavšić | Avtor: EPA EPA
Čeprav se je za svoja dejanja pokesala, so jo obsodili na 11 let zapora. Kazen je prestajala od junija 2003, leta 2009 so jo izpustili na prostost.

Komentarjev 1
  • privat 03:27 26.julij 2011.

    bil bi najgrši kralj na svetu!!