Svet
3164 ogledov

Po 40 letih naj bi našli serijskega morilca

prstni odtisi prstni odtis
Policisti so štirideset let po prvem umoru aretirali osebo, za katero verjamemo, da ima na vesti več kot deset umorov.

Tiskovna predstavnica FBI Angela Bell je za CNN potrdila, da so aretirali osebo, ki naj bi imela na vesti 12 umorov in 45 posilstev. Poleg tega mu pripisujejo tudi 120 vlomov. Storilec, ki se ga je prijel vzdevek kalifornijski morilec, je sejal strah v 70. in 80. letih prejšnjega stoletja.

Na tiskovni konferenci so podrobnosti predstavili policisti iz Sacramenta. Kot so dejali, so aretirali nekdanjega policista, danes 72-letnega Josepha Jamesa DeAngela. Osumljenca naj bi dlje časa nadzirali in ga povezali z zločini, potem ko so pridobili "zavrženo DNK". 

Prvič je udaril leta 1976 v okolici Sacramenta. Policisti niso v vsem tem času nikogar osumili ali povezali z zločini. Podatki o tem, kako naj bi storilec bil videti, so bili skopi. 

Storilec si je sprva za žrtve izbiral ženske, ki so bile doma same ali z otroki. Kasneje je postal bolj drzen in si za žrtve izbiral pare. 

Svoje žrtve je kasnej iskali drugje. Policisti napadov v okolici Santa Barbare sprva niso povezovali z dogajanjem v Sacramentu, a se je izkazalo, da gre za isto osebo. 

FBI je leta 2016 ponudil 50.000 dolarjev nagrade za informacije, ki bi lahko pripeljale do aretacije in obsodbe. Policija primera ni nikoli popolnoma zaprla, saj so vedeli, da ga lahko rešijo s pomočjo DNK sledi.  

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.