Svet
8051 ogledov

Po petih mesecih na morju so ju rešili

reševalna akcija ameriška mornarica ujeti na morju
1/4
US Navy
Ženski sta se skupaj s psoma odpravili na jadranje in se znašli v težavah.

Potovali sta od Havajev do Tahitija, ko se jima je v slabem vremenu pokvaril motor. Kljub težavam sta bili optimistični, da bosta s pomočjo jader dosegli Tahiti. A Jennifer Appel in Tasha Fuiaba sta se motili, piše ABC news. Dva meseca po tem, ko sta se odpravili na pot, sta ženski začeli oddajati klice v sili, a v njuni bližini ni bilo ladij, ki bi jima prišle na pomoč. Poleg tega sta bili tako oddaljeni od kopnega, da njunih sporočil tam niso mogli prejeti. 

Na pot sta šli 3. maja. Ko Jenniferina mama po tednu dni ni mogla stopiti v stik z njima, je obvestila obalno stražo, ki je začela z iskalno akcijo, a je bila neuspešna. Kot je za ABC news še povedala Joyce Appel, je hči imela veliko težav na morju, zaradi česar so ladjo nosili morski tokovi. 

reševalna akcija ameriška mornarica ujeti na morju | Avtor: US Navy US Navy
V sredo ju je na morju, približno 1500 kilometrov jugovzhodno od Japonske, opazila tajvanska ribiška ladja. Ženski sta bili daleč proč od začrtane smeri. Tajvanska ladja je o najdbi obvestila ameriško obalno stražo, ki je na pomoč poslala ladjo USS Ashland. "Rešili so nama življenje," je v izjavi, ki jo je objavila mornarica, dejala Jennifer Appel. 

Preživeli sta, ker sta pred odhodom na pot dobro razmislili, kaj vzeti s seboj. Poskrbeli sta namreč, da sta imeli na krovu filter za vodo in dovolj hrane za eno leto. 

 

Reševanje pri Visu Svet Vrgla mu je rešilni pas, potem jo je odneslo vstran 16. Internautica v Portorožu JAHTE IN JADRNICE Avto Napake, ki jih pri vzdrževanu delajo lastniki jaht in jadrnic

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.