Svet
1061 ogledov

Pogled na apokalipso s ptičje perspektive

Mariupol Reševalni pas/Twitter
Ukrajinski urbani centri so utrpeli ogromno škode. Najbolj na udaru je mesto na obali Azovskega morja.

Mariupol je bil pred rusko invazijo dom za skoraj pol milijona prebivalcev. Mesto stoji na občutljivi lokaciji med separatističnima republikama Doneck in Lugansk na eni, in že osem let zasedenim polotokom Krim na drugi strani.

Rusi se, poleg načrtovanega preboja v Kijev in Harkiv, trudijo z osvojitvijo Mariupola, da bi ozemeljsko povezali obe "enklavi" in obenem ukrajinsko vojsko postavili v neugoden strateški položaj.

ostrostrelec Ukrajina Nenavadno Svet Padajo kot hruške: poglejte, koga ciljajo ukrajinski ostrostrelci!

Iz Mariupola je po humanitarnih koridorjih že odšlo na tisoče ljudi, saj je mesto konstantno tarča obstreljevanja ruske vojske. Kljub uničenju se ukrajinske sile še držijo, zavrnile so pozive k predaji.

Posnetki dronov prikazujejo porušene stavbe v tem pristaniškem mestu. Močno poškodovane so tudi civilne zgradbe kot so trgovski centri in stanovanjski bloki.

Številni skušajo še vedno ubežati spopadom. V nedeljo je po humanitarnih koridorjih iz več ukrajinskih mest zbežalo 7.295 ljudi, od tega jih je skoraj 4.000 zbežalo iz Mariupola v Zaporožje, je v nedeljo zvečer sporočila namestnica ukrajinskega premierja Irina Vereščuk. Od dogovorjenih sedmih koridorjev so štirje varni in v uporabi, je dodala.

Dimitrij Peskov Vladimir Putin Svarila iz Kremlja Svet "Za Evropejce bo težko!"

Po ruskih navedbah so minulo noč v Ukrajini zadeli 44 vojaških ciljev. Ukrajinska vojska je v svojem dnevnem poročilu navedla, da so v nedeljo uničili sedem ruskih tarč, med drugim letalo in drone. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice