Svet
2758 ogledov

Policija objavila video krvavega koncerta

Strelski pohod v Las Vegasu
Streljanje, sirene, kriki. Policija iz Las Vegasa je objavila posnetke streljanja Stephena Paddocka.

Policija iz Las Vegasa je razkrila, da je 64-letni množični morilec iz Nevade, ki je v nedeljo ubil 58 ljudi, kamere postavil tako v hotelsko sobo, iz katere je streljal na obiskovalce festivala Route 91 Harvest, kot tudi izven nje; najverjetneje zato, da bi lahko spremljal prihod policije.

"Ena izmed kamer je bila na vozičku pred hotelsko sobo v 32. nadstropju hotela Mandalay Bay," je povedal šef policijskega okrožja Clark Joseph Lombardo. V Paddockovi sobi je bil najden tudi računalnik.

Vse digitalne dokaze je prevzel FBI.

Sonny Melton z ženo Kdo so žrtve? Svet Zaščitil je ženo, sam pa umrl

V ZDA se je vrnila partnerka

Domnevno dekle Stephena Paddocka se je medtem danes s Filipinov vrnila v ZDA, poročajo ameriški mediji. Marilou Danley je iz Manile prispela v Los Angeles, kjer jo bodo gotovo zaslišali, čeprav uradno ni osumljenka. Med bivanjem na Filipinih naj bi ji morilec nakazal 100.000 ameriških dolarjev. Oblasti so pred tem že dejale, da ni bila vpletena v streljanje. Mediji navajajo, da ni osumljenka, da pa ni jasno, v kolikšni meri je bila seznanjena z morilskimi načrti Paddocka, s katerim je živela, poroča STA.

Francoska tiskovna agencija AFP je navedla, da filipinski preiskovalni urad (NBI), ki sodeluje z ameriškim FBI, preiskuje medijske navedbe, da je na Filipine prispela septembra in da ji je Paddock v tem času nakazal 100.000 dolarjev. Po navedbah dpa je na Filipine prispela 25. septembra iz Hongkonga.

Prizorišče strelskega pokola v Las Vegasu bo danes obiskal ameriški predsednik Donald Trump, ki se bo srečal tudi s policisti.

Streljanje Las Vegas Svet Rešil 30 ljudi, nato ga je zadela krogla

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice