Svet
40038 ogledov

Opozarjal na radar in dobil kazen, a sta kratko potegnila policista

radar ZDA Facebook Radar v ZDA.
Policista sta vedela, da nimata podlage za kazen, a sta ga vseeno nadlegovala.

Marca 2022 je 53-letni Jonathan Gesford stal ob cesti v ameriški zvezni državi Delaware in imel v rokah karton z napisom, ki je opozarjal voznike, da je pred njimi policijski radar.

Policista, ki sta izvajala nadzor hitrosti, sta se sčasoma približala Gesfordu in mu po burni razpravi odvzela karton ter ga zatem pustila na miru. Gesford se je nato odpeljal mimo mož postave v svojem Subaru Foresterju in jima pokazal srednji prst.

To je policista razhudilo do te mere, da sta se odpravila za njim. Njun pogovor, ki ga je razkril posnetek iz policijskega avtomobila, se je vrtel okrog tega, da "nimata osnov, da bi mu napisala kazen". 

Gesforda sta prehitela, pri tem pa na območju, kjer je predpisana maksimalna hitrost 55 milj na uro, vozila s hitrostjo več kot 100 milj na uro (več kot 160 km/h).

Po zaustavitvi sta Gesfordu dejala, da sta ga ustavila zaradi "neprimernih gestikulacij". Grozila sta mu, da ga bosta aretirala zaradi upiranja v postopku in mu dejala, da bo socialna služba odpeljala njegovega sina, ki je bil z njim v avtomobilu. "To ni grožnja, to je obljuba," je Gesfordu dejal eden od policistov.

Februarja letos se je primer znašel na sodišču, saj je Gesford, potem ko so bile obtožbe na njegov račun ovržene, sprožil civilno tožbo proti policiji, saj je smatral, da sta ga policista ovirala pri mirnem in zakonitem protestu.

In sodišče je Gesfordu ugodilo ter mu pripisalo odškodnino v višini 50.000 ameriških dolarjev. Obenem so v policiji začeli disciplinski postopek proti obema možema, ki sta bila udeležena v incidentu.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • Naklonsky 01:11 17.september 2023.

    V RuSSiji bi ga spravili v Sibirijo!

  • bostjan550 12:48 16.september 2023.

    Bravo

  • Avatar Garancija
    Garancija 12:38 16.september 2023.

    Če bi pri nas opozarjal,bi dobil voznik kazen haha

Sorodne novice