Svet
2277 ogledov

Poslanka v parlamentu šokirala s fotografijo

Dragana Jeckov Sabor Serbian family tree Reševalni pas/Twitter Dragana Jeckov v Saboru.
Izpostavila je plakat, ki podpihuje sovraštvo do sosedov.

Hrvaška poslanka Dragana Jeckov iz vrst SDSS (Samostalna Demokratska Srpska Stranka) je v Saboru ta teden spregovorila o sovraštvu in diskriminaciji. K temu jo je pripravil plakat, ki se je pojavil na vzhodu države, blizu meje s Srbijo.

V bližini pravoslavne cerkve v Vinkovcih je bil prilepljen plakat z naslovom Serbian family tree (Srbsko družinsko drevo, op. a.). Na njem je upodobljeno drevo, s katerega visita dve obešeni osebi.

"To je šolski primer pozivanja k nasilju in sovraštvu, usmerjen proti drugi etnični skupini. Jasno je, proti komu. Proti Srbom in srbski skupnosti, proti pravoslavnim vernikom," je povedala Jeckov, medtem ko je maloštevilnim kolegom, ki so bili takrat zbrani v dvorani, pokazala fotografijo.

Poslanka je dejala, da so takšna sporočila nevarna in pogubna za družbo. Poudarila je, da je takšni komunikaciji treba odločno nasprotovati in protestno raztrgala plakat.

"To spada v smeti," je svojo gesto podkrepila poslanka SDSS, ki je tako povzela stališče svoje stranke, ki zastopa interesa srbske skupnosti na Hrvaškem.

Komentarjev 3
  • LukaMB 21:54 27.marec 2023.

    kapibara1 - tvoja izjava kjer 'sami srbi' poistovetiš z vsemi Srbi pač ne pije vodo, to je zopet sovraštvo, kjer izenačuješ posameznike s celotno državo, tudi Srbi lahko tako kot ti rečejo to za Slovence, muslije, Hrvate in podobno pa ...prikaži več seveda to ni res. Povsod so dobri ljudje in slabi ljudje le da je Hrvaška nastala na fašizmu in ob pomoči zahodnih hijen, tudi chatGPT bot odgovori, da nikoli niso imeli avtonomije do leta 1991 in so vedno bili pod nekom. Sem videl na raznoraznih forumih.

  • Pierre 18:51 26.marec 2023.

    Glej, glej Grims ima posnemovalko...

  • kapibara1 15:09 23.marec 2023.

    Sam brez panike.. sami srbi s svojim obnašanjem pripomorejo k takim plakatom.. So ko muslići, ki naj bi se asimiliral, pa se NE amap'k furajo svojo agendo..a( a na Kosovu NE )

Sorodne novice