Svet
21315 ogledov

Občutljiv posnetek. Znane podrobnosti bega družine, na katerem so ubili mamo in očeta.

ukrajina zajem zaslona
Dogajanje je bilo posneto že 7. marca. Zdaj so znane podrobnosti.

Vse več je poročil o tem, da ruske sile v Ukrajini streljajo na civile, ki skušajo pobegniti z območij vojaških spopadov. Kot smo že poročali, nemški ZDF je objavil dva posnetka brutalnega uboja civilista v predmestju Kijeva. Dogajanje je bilo posneto z dronom 7. marca zgodaj popoldne nekaj kilometrov zahodno od mesta. 

Na posnetku je viden ruski tank v bližini tamkajšnjega bencinskega servisa. Na tanku so vidne oznake ruskih enot. Pred tankom je moder avtomobil, na katerem so vidne poškodbe, ki so jih povzročile krogle. V gozdu poleg tanka so vojaki s puškami. 

Po cesti se je pripeljal srebrnosiv avtomobil, iz katerega je voznik izstopil z dvignjenimi rokami, a so ga takoj ustrelili. Novinarji ZDF so govorili z lastnikom drona in potrdili pristnost posnetka. 

BBC: Ubili so voznika in njegovo ženo

Novinarji BBC-ja so odkrili, da je bil ubit moški Maksim Lovenko, govorili so z njegovim prijateljem, ki se je vozil blizu njega. Povedal je, da so ruski vojaki začeli streljati na vsa vozila. Vozila so obrnili in se začeli vračati. Kasneje, ko so se ustavili, so videli, da en avto manjka. V tem avtu so bili Maksim, njegova žena, njun sin in mama sogovornika BBC-ja. 

Maksim in njegova žena sta bila ubita, njun sin ni bil poškodovan, prijateljeva mama pa je bila ranjena. Ruski vojaki so jima pustili, da sta zapustila prizorišče. 

"Mama mi je povedala, da so obrnili vozilo, vendar da so vojaki zadeli avto. Maksim je odšel ven, dvignil roke v zrak in zakričal, da je v avtu tudi otrok. Vojaki so ga kljub temu ustrelili," je povedal Lovenkov prijatelj. 

BBC je kontaktiral tudi očeta ubitega Ukrajinca, ki je rekel, da ga je poklical sinov prijatelj. "Najprej ni nič govoril. Takoj sem vedel, da se je nekaj zgodilo. Nato mi je rekel, da sta ubita moj sin in snaha. Upal sem, da vse to ni res, dokler nisem videl posnetka. Da je vse to res bom verjel takrat, ko vidim sinovo truplo." 

Ukrajina vojna Svet Svet Ukrajinci pozivajo k tej kazni za Francoze Ukrajina vojna Mariupolj Svet Svet Ruske sile popolnjujejo enote

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 9
  • Preprosti 07:22 28.marec 2022.

    Pa so preverjene informacije? Pa ne da zagovarjam Ruse, samo je 95% izkrivljenih informacij.

  • jakec1575 20:49 27.marec 2022.

    ruska vzgoja je, da jih v šolah učijo o brezmejnosti rusije, veličini, veliki zmagah.Tako perejo revne kmete iz kavkaza. in tile so zdaj kanon futer v ukrajini. torej ven so prisli dokumenti, kako putin futra ekstremno desnico evrope. za antipod. ...prikaži več vse je planirano ze leta.

  • 4krogci 19:53 27.marec 2022.

    Vi in vaš NAJ BI! Zdej čigav je bil tank in še posebej čigavi vojaki so bili v njem, naj raziskujejo preiskovalci ne pa nek novinar na BBCju ki sedi za mizo par tisoč km stran!! Ostali mediji pa tud ...prikaži večud bi blo dobro počakat na uradno poročilo kako kdaj zakaj in tko naprej, kkr pa sam pisat da se pise!