Svet
514 ogledov

Pred šolami merjenje telesne temperature

Osnovna šola Kranj
1/2
Profimedia
Na Madžarskem so v minulih 24 urah zabeležili 916 novih primerov okužbe z novim koronavirusom, kar je največ od začetka pandemije. Trenutno je v državi po podatkih vladnega štaba za boj proti covidu-19 7134 aktivnih primerov, poroča agencija Reuters na svoji spletni strani.

Kljub skokoviti rasti števila okužb pri vzhodnih sosedih umre razmeroma malo bolnikov s covidom-19. V zadnjih 24 urah sta zaradi zapletov, povezanih s to boleznijo, umrla dva starejša kronična bolnika.

Predsednik vlade Viktor Orban je kljub porastu števila okužb poudaril, da šole ostajajo odprte in da se življenje mora nadaljevati. "Zdravstveni sistem je pripravljen na novi val epidemije, na voljo je več kot 10.000 brezplačnih postelj," je povedal. Obenem pa je ponovno pozval k spoštovanju pravil za zajezitev širjenja virusa, med drugih k nošenju mask v sredstvih javnega prevoza.

Kot je v videu, objavljenem na Facebooku, še dejal Orban, je virus v šolah mogoče obvladati, bodo pa s 1. oktobrom na Madžarskem uvedli obvezno merjenje telesne temperature ob vhodih vanje. Prav tako bo vlada uvedla zgornjo mejo cene testiranja na novi koronavirus.

Sto evrov za test

V zasebnih klinikah na Madžarskem namreč testiranje stane do 100 evrov, medtem ko je brezplačno testiranje v javnih zdravstvenih ustanovah počasnejše in težje dostopno. Kot je pripomnil Orban, mora Madžarska zaščititi svoje državljane, vključno z najbolj ranljivimi, vendar pa gospodarstvo ne sme ugasniti.

Od začetka pandemije so na Madžarskem okužbo potrdili pri 11.825 ljudeh, umrlo je 633 bolnikov s covidom-19.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • cowixe6057 15:44 12.september 2020.

    Vsako uro plačam več kot 90 dolarjev na daljavo z dvema otrokoma doma.Nikoli nisem mislil,da bi to imel možnost,vendar moj najbližji spremljevalec s tem pridobi več kot 18 tisoč mesecev na mesec in me je prepričala, da poskusim. netprofit10.com