Svet
9 ogledov

Protiislamski plakati preplavili New York

antiislamska reklama
1/3
Reuters
Po newyorških podzemnih železnicah visijo protiislamski plakati, ki jih je naročila proizraelska Ameriška iniciativa za zaščito svobode.

"V vseh vojnah med civiliziranimi ljudmi in divjaki podprite civiliziranega človeka. Podprite Izrael/premagajte džhad,“ piše na plakatih, ki jih newyorške oblasti sprva niso želel razobesiti, ker naj bi kršili njihov pravilnik o prepovedi ponižujočega jezika. Julija pa je zvezni sodnik odločil, da morajo v imenu svobode govora napise razobesiti po desetih podzemnih železnicah. "Na teh oglasih ni nič sovražnega ali napačnega,“ se je na obtožbe oblasti, da so oglasi ponižujoči, odzvala Pamela Geller, ki je plakate oblikovala.

Kot poročajo, mnogi oglasov niso niti opazili. Tisti, ki pa so jih, so bili do njih kritični. "Kje je zaščita vere?“ se sprašuje Javerea Khan, 22-letni Američan pakistanskega rodu. "Beseda 'divjak' je zmotila muslimansko skupnost. Poster le s težavo gledam in ga tudi s težavo jemljem resno,“ je še dodal. Podobnega mnenja je tudi 29-letni Mel Moore. "Da so te besede natisnili na plakate, res ni v redu. Sem jih pa opazil in podpiram svobodo govora, tako da se moram z njimi sprijazniti.“ Tudi turisti so bili nad oglasi presenečeni. "Nekoga označiti za divjaka je kruto. Mislim pa, da bi muslimanski ekstremisti z veseljem ubili vsakogar, in to ne glede na njihovo versko ali rasno pripadnost. Jaz bi uporabil besedo barbar,“ je izjavil nek Avstralec.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.