Svet
35 ogledov

Rusi za kastracijo pedofilov

Cepljenje proti novi gripi med Slovenci še ni tako razširjeno, kot si želijo inf Žurnal24 main
Spodnji dom ruskega parlamenta je soglasno podprl kemično kastracijo pedofilov. Po Poljski bi lahko Rusija postala druga evropska država, ki uvaja tovrstno kaznovanje.

Predlog zakona o višjih zakonih za pedofile, ki za večkratne storilce predvideva tudi obvezno kemično kastracijo ali dosmrtni zapor, je maja vložil ruski predsednik Dmitrij Medvedjev. Poslanci morajo o zakonu odločati še v dveh branjih, nato ga bo obravnaval zgornji dom, v veljavo pa bo stopil s podpisom Medvedjeva.

Zakon uvaja kemično kastracijo za spolne zločine nad mlajšimi od 14 let za tiste storilce, ki so že bili obsojeni zaradi pedofilije. Sodišče jo bo odredilo na podlagi mnenja zdravniške komisije. Zakon tudi predvideva dosmrtno zaporno kazen za ponavljajoče se prestopnike. Po veljavni zakonodaji je najvišja zaporna kazen 20 let.

Prostovoljna kastracija lahko prinese izpust

Nov zakon tudi določa, da lahko obsojene pedofile pogojno izpustijo šele po tem, ko so prestali štiri petine kazni, medtem ko sedaj velja, da lahko za pogojni izpust zaprosijo po dveh tretjinah prestane kazni. Za predhodno izpustitev iz zapora lahko zaprosijo tudi, če se prostovoljno podvržejo kemični kastraciji.

Poslanka vladne Enotne Rusije Tatjana Jakovleva je pojasnila, da se je število pedofilov v zadnjih desetih letih povečalo tri- do štirikrat. Zakon tako sledi porastu pedofilskih zločinov nad mladoletnimi v Rusiji. Po podatkih notranjega ministrstva so lani zaradi spolnih zločinov nad mlajšimi od 16 let obsodili 7.600 ljudi.

Rusija po vzoru Poljske in Južne Koreje

Obvezna kemična kastracija je od lani uzakonjena na Poljskem. Za tovrstno kaznovanje se je letos odločila tudi Južna Koreja. Kastracijo na prostovoljni podlagi spolnim prestopnikom, ki želijo nadzirati svoj spolni nagon, omogočajo Velika Britanija, Danska in Švedska.

Kemično kastracijo kot obliko kaznovanja pedofilov pa že leta poznajo v več ameriških zveznih državah, med drugim v Kaliforniji, Louisiani, Oregonu in Arizoni.

Komentarjev 6
  • primorka 13:44 09.december 2012.

    V sodstvu !!!

  • mph 09:55 07.december 2012.

    Ma kakšno kemično, mehansko kastracijo brez narkoze in bo za vedno mir, če že ni "zdravila" za te psihopate.

  • privat 16:31 24.oktober 2011.

    gec gotov boš ko se boš moral vrniti domov...v trofazni materi kastrirajao take kot si ti ,negleda , če si troprsti idiot.