Svet
5408 ogledov

Ruske rakete poletele v bližino poljske meje

Ukrajina - posnetek Facebook
Ob nadaljevanju ofenzive na vzhodu Ukrajine več raket zadelo tudi zahodni Lvov.

Medtem ko ruska vojska nadaljuje ofenzivo predvsem na vzhodu in jugu Ukrajine, so danes o napadih poročali tudi iz zahodnega mesta Lvov, nedaleč od meje s Poljsko. Mesto naj bi zgodaj davi zadelo najmanj pet raket, podrobnosti zaenkrat še niso znane.

Župan Lvova Andrij Sadovi je danes sporočil, da je mesto davi zadelo pet raket, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Z območij, ki so jih zadele rakete, se vije temen dim, prebivalcem pa so svetovali, naj ostanejo v zakloniščih.

Mariupolj. Svet Rusi naj bi uporabili kemično orožje

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je v nedeljo v pogovoru za CNN zagotovil, da niso pripravljeni izgubiti ozemlja. Boj za območje Donbasa pa bi lahko pomembno vplival na rezultat vojne, je dodal.

Ob tem je ukrajinski predsednik ponovil poziv Zahodu, naj v Ukrajino čim prej pošlje dodatno orožje in vojaško opremo. "Tako kot ruske sile uničujejo Mariupolj, želijo z obličja zbrisati druga mesta in skupnosti na območju Donecka in Luhanska," je posvaril.

Mariupolj Ukrajina vojna Svet Bitka za Mariupolj: Vsi pogledi usmerjeni v eno točko

Prepričan je, da je še vedno pomemben dialog z Rusijo, vendar je to vse težje zaradi grozot, ki so jih ruski vojaki izvedli v Buči in drugih delih države. "Naša družba si ne želi, da nadaljujemo pogovore," je povedal.

Rinat Akhmetov Svet Svet Kdo je milijarder, ki bo obnovil Ukrajino?

Mariupolj Ukrajina vojna | Avtor: Profimedia Profimedia

V Mariupolju se nadaljujejo spopadi

Potem ko se v soboto ukrajinske sile niso odzvale na poziv Moskve, naj zapustijo Mariupolj, so se v mestu nadaljevali spopadi.

Mariupol 11. april 2022 Rusi Svet Rusi: "Očistili smo Mariupol"

Vodja tamkajšnje policije Mihajlo Veršinin je v nedeljo za lokalno televizijo povedal, da v jeklarni Azovstal niso le ukrajinski borci, ampak se tam skrivajo tudi številni civilisti, ki so želeli ubežati obstreljevanju. "Ne zaupajo Rusom. Vidijo, kaj se dogaja v mestu in zato ostajajo na območju tovarne," je povedal.

Nemška tiskovna agencija dpa opozarja, da navedb ni bilo možno neodvisno potrditi. Več tisoč ukrajinskih braniteljev naj bi se sicer zabarikadiralo na območju tovarne, večji deli mesta pa naj bi bili že pod nadzorom ruskih sil. V mestu ostaja še okoli 100.000 ljudi.

Komentarjev 25
  • Idioti 13:55 19.april 2022.

    Še par Kinđalov na mejne cestne in železniške prehode , ter vse mostove ! Pa naj nosijo orožje na Vzhodno bojišče - ne obstaja fronta - na kolesih enih 500km . Če so lahko Vietnamci bodo tudi Ukrajinci saj so ...prikaži večo heroji ! A mi lahko kdo pove , kaj delajo ti heroji v Ljubljani ? So mogoče prišli krast in raubat bankomate ? Kaj moški , vojni obvezniki počnejo v Ljubljani

  • Idioti 13:33 19.april 2022.

    UA in nObeden drug JE NAMERNO porušilA Mariupol, kajti zavedali so se, da nikoli več ne bo njihov in so ga želelI zapustiti razrušenega. Če ti v mestu, ki je vso plinoficirano zanalašč pustiš v njih plin pod pritiskom , ...prikaži večm , je zadosti , da poči ena cev in zgori cel blok . Če so tako občutljivi , kot se delajo in glumatajo pred svetom , zakaj niso proglasili Mariupol ODPRTIM MESTOM in povlekli NACISTE iz njega !Moj Q , kako bi onda glumili žrtev , obenem se je pa rešil najbolj zagrizenih SSovcev

  • Jernej65 17:55 18.april 2022.

    Rusi še malo večjega mesta kot je Ljubljana ne morejo zavzeti. Hoteli so celega človeka, ko jim ni uspelo so se spravili na roko. Tudi to jim ni šlo, sedaj hočejo prst in se že trudijo dva meseca, pa ne gre in ne gre.....