Svet
14030 ogledov

Še ena grozljiva podrobnost s plovila Italijanov

Policisti na ladji Atlantia Ivo Cagalj/PIXSELL
Po najnovejših dognanjih bi lahko tragedijo italijanskih turistov na Hvaru preprečili.

Kot je objavil RTL, je imela barka Atlantia, na katerem je zaradi uhajanja smrtonosnega ogljikovega monoksida iz agregata umrl italijanski turist, dva otroka pa sta še vedno v komi, že prejšnji teden težave z agregatom, ko se je ustavila na Visu.

Glede na ta nova dognanja bi lahko tragedijo družine preprečili, so prepričani opazovalci, a le, če bi posadka in lastnik plovila okvaro resneje obravnavala. Atlantia je sicer pred tem opravila tehnične preglede, imela je veljavne dokumente za navtični turizem, vendar zadnje okvare niso prijavili, vgradnja opreme, ki ne ustreza predpisom, pa bi avtomatično pomenila izgubo dovoljenj.

Že pred tem je držvno tožilstvo objavilo natančen opis okoliščin, ki so pripeljale do tragedije na Hvaru: "Obstaja utemeljen sum, da sta 8. avgusta 2019 v Omišu lastnik plovila in njegov upravljalec skupaj in po predhodnem dogovoru v prostor strojnice vgradila bencinski generator - agregat z zračnim hlajenjem, pri delovanju katerega prihaja do uhajanja ogljikovega monoksida in drugih strupenih plinov. Ta agregat se v skladu z navodili ne sme uporabljati v zaprtih prostorih. Utemeljeno se predvideva, da osumljena nista poskrbela za pravilno delovanje in odvod plinov, lahkomiselno sta smatrala, da ne bosta povzročala nevarnosti za zdravje potnikov in članov posadke."

Oba osumljena za povzročitev tragedije, 23-letni lastnik barke in njen 27-letni kapitan sicer vsakršno odgovornost za tragedijo zavračata. Svoji izjavi sta podala pred preiskovalnim sodnikom, ta jima je dovolil, da se bosta branila s prostosti.

Hvar Hvar Svet Stanje zastrupljenih otrok spremenjeno Eugenio Vinci Žalostno Svet Italijan pred zastrupitvijo poslal to sporočilo

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • marsal 17:47 16.avgust 2019.

    to plovilo bi morali dati v najem naši vladi !

  • stangiulia42 15:34 16.avgust 2019.

    Web: https://creditsecours24h.com Nudimo posojilo zaposlenim, nezaposlenim, upokojencem in študentom. Ugodne obrestne mere in odplačevanje po meri ter dogovoru. Kontaktirajte : borut.martin@gmail.com / WhatsApp: +33758119861