Svet
12328 ogledov

Prijeli strelca iz Siska, razkrite nove podrobnosti

Sisak streljanje požar Facebook V daljavi sledi požara v naselju Kanak v Sisku.
V soboto zvečer je hrvaško mesto ob Kolpi vznemiril grozljiv zločin.

Soseska Kanak v Sisku je v soboto malce po 20. uri doživela šok. Okrog 60-letni stanovalec ene od hiš v ulici Capraške Poljane je oborožen vstopil k sosedom in začel streljati.

Ubil je 45-letno žensko, več ljudi pa ranil. Zažgal je tri hiše, vključno s svojo, in se nato podal v beg. Kmalu so ga prijeli in podvrgli preiskavi, poroča 24sata in drugi spletni portali.

Napadalec naj bi imel že dlje časa psihične težave in je sosede obtoževal, da ga zastrupljajo, poroča Jutarnji list. Isti medij je navedel storilčeve sosede, ki so zatrdili, da je živel sam in da ni bil v finančnih tegobah.

Ni streljal v rafalih

streljanje v Sisku | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

"Videl sem dim in ogenj. Ljudje so se drli, da človek hodi s puško in strelja, obenem zažiga hiše. Vzel sem otroke in ženo ter jih odpeljal na varno," je za Jutarnji list dejal Sead, eden od strelčevih sosedov.

"Vedno je bil malo čuden, nestabilen, toda ne morem verjeti, da je naredil kaj takega. Ni pa streljal v rafalih, streli so bili posamični," je še opisal Sead.

Štiri osebe v bolnišnici

policija Sisak streljanje | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Po jutranjih poročilih Policijske uprave Sisak-Moslavina so bile v streljanju težje poškodovane štiri osebe, ki se zdravijo v Splošni bolnišnici Sisak.

V požaru sta bili uničeni dve družinski hiši in en avtomobil. Še na eni hiši in enem avtomobilu je nastala znatna škoda, je še sporočila policija.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • mph2 10:56 02.julij 2023.

    Jasno psihiatri še nikoli niso odgovarjali, ko bi lahko prepoznali tako bombo ... če pa je problem v "človekovih" pravicah takih, zanimivo niso nikoli problem pravice žrtev. Če takega ni možno ozdravit, se ga odstrani iz družbe. Če je možno ...prikaži več nadzirat z zdravili, super, če jih ne redno jemlje, ga je pač potrebno odstranit iz družbe.

  • Boschtjan Zupanchich 08:32 02.julij 2023.

    Ja, od predobrega ( prebogatije) se Vsak človek Pokvari, ... nekateri celo do te mere, da začnejo takšnele žalostne stvari početi, ... Namesto, da bi spremenili in Poboljšali svoje Slabe prehranjevalne navade , gredo potem rajši druge obtoževati za izgubo ...prikaži več svojega zdravja !!! ! !!! NORCI Prepokvarjeni !!! ! !!! Zdaj pa naj ga dajo na Obvezno Zdravljenje z Strogim Postom , in obsevanjem z duhovno house glasbo, šele po tem 3-5 tedenskem tretmaju pa naj mu ponudijo Zdravo Vegansko hrano , ...

Sorodne novice