Svet
22 ogledov

Srbi spet postavili barikade

Kosovo Reuters
Srbi so na severu Kosova spet postavili barikade. Vzrok najverjetneje napoved prihoda kosovskih policistov in carinikov na mejna prehoda Jarinje in Brnjak.

Srbi so ponoči na več mestih na severu Kosova postavili barikade, zaradi katerih koloni petnajstih Kforjevih vozil ni uspelo priti do administrativnega prehoda Jarinje. Pogovori nemških pripadnikov Kforja s predstavniki lokalnih oblasti so padli v vodo. Slednji namreč niso popustili in konvoja niso spustili do mejnega prehoda. Konvoj se je po poročanju Tanjuga zato vrnil v bazo.

Blokiran je tudi promet med Zvečanom in Kosovsko Mitrovico. Barikade so tudi v mestu Leposavić, kjer prebivalci nadzirajo vozila, ki vozijo skozi mesto.

Kosovski premier Hashim Thaçi je dejal, da misija Evropske unije ne bo več imela glavne besede na severu Kosova. S 16. septembrom bodo nazdor prevzele kosovske oblasti. Obenem je napovedal, da bo najprej začel delovati mejni prehod pri Brnjaku, nato pa se bo začel urejati mejni prehod Jarinje.

Uradna Srbija sicer pričakuje, da bo Priština počakala z nameščanjem svojih enot na mejnih prehodih.

Komentarjev 3
  • privat 08:25 26.september 2011.

    ha ha ....kje si pa ti??? V beogradu na prostosti....hi hi tam ste vi na prostosti?? Tudi to mesto je treba celo zapreti in vas zbirati kot goveda z steklino!

  • gec 16:46 18.september 2011.

    a ti še nisi na zaprtem oddelku psihiatrije???

  • privat 11:33 17.september 2011.

    šiptarji poznajo te morilce...samo oštro po nesnagi človeštva!