Svet
32318 ogledov

Starša dojenčku dva tedna nista zamenjala plenic

Eksplozija, plenice Shutterstock
Otrok je umrl zaradi pleničnega izpuščaja.

V ZDA za smrt dojenčka sodijo staršema, ki sta zanemarjala svojega otroka. Trenutno poteka sojenje očetu, materi pa bodo sodili ločeno.

Medicinska sestra, ki je na sodišču pričala zaradi smrti štirimesečnega dojenčka Sterlinga Koehna, je dejala, da je imel otrok, ko so ga lani našli mrtvega v stanovanju svojih staršev oči odpre.

klinični Zdravje Dojenček umrl zaradi človeške in sistemske napake

Ko so reševalci umaknili odejico, pod katero je bil otrok, so pod njo zagledali črve, ki so lezli izpod majcenega trupla. Par je imel še enega otroka, dveletno punčko, ki je bila v stanovanju, ko so našli reševalci mrtvega otroka. Deklica naj bi bila v redu, tudi skrb zanjo naj bi bila primerna. 

stanovanjski blok Tragedija Svet S šestega nadstropja padel 18-mesečni dojenček

Tožilec Coleman McAllister je na sodišču pojasnil, da je imel otrok na sebi vsaj dva tedna staro plenico. Umrl je zaradi hude oblike pleničnega izpuščaja oziroma kožnega vnetja. "Plenica je bila prepojena z blatom in urinom, zaradi česar so se zaredile žuželke, ki so izlegle jajčeca iz katerih so se razvili črvi. Dojenček je zaradi tega dobil hudo obliko pleničnega izpuščaja, skozi rane na koži pa je vstopila v telo bakterija Escherichia coli," je še dejal.

odpoklic, držalo za dude Odpoklic Zdravje Pozor, zaradi teh izdelkov se lahko dojenček zaduši

Z avtopsijo so ugotovili, da je bil otrok podhranjen, dehidriran in imel bakterijska vnetja. V trenutku smrti je štirimesečni otrok tehtal vsega tri kilograme. Po besedah medicinske sestre Toni Friedrich, ki je prva prispela na kraj dogodka, oče ni kazal čustvene prizadetosti. 

Dojenček Tragično Svet Dojenček sedem ur sam v avtu

"Pospremil nas je v vročo, temačno sobo, kjer je bilo trupelce. Ko smo umaknili odejo so izpod nje poletel muhe," je še povedala. Starša naj bi bila sicer odvisnika od drog. 

Komentarjev 2
  • Jožef Koprivnikar 12:55 04.november 2018.

    Droge in Amerika, to je realnost časa v katerem živimo posledično pa nedolžne žrtve.

  • maresem 12:34 03.november 2018.

    Prekleti gnidi pohabljeni.... zapret hudiča, oba in ju pustiti stradati v lastnem dreku.