Svet
659 ogledov

Toži Trumpa, ker naj bi jo poljubil brez dovoljenja

Donald Trump, vrh EU - Nato epa
Nekdanja sodelavka zaradi dogodka še vedno trpi. Medtem pa Trupov tabor trditve zavrača kot absurdne.

Nekdanja sodelavka v predsedniški kampanji Donalda Trumpa je vložila tožbo proti predsedniku ZDA zaradi domnevnega poljuba na usta brez dovoljenja. Alva Johnson trdi, da jo je Trump avgusta 2016 na Floridi zagrabil za roko, potegnil k sebi in jo poljubil na usta.

Oziroma na rob ustnic, ker je menda hitro umaknila obraz. Johnsonova v tožbi trdi, da ji spomin na dogodek še vedno povzroča bolečine. Neljubi izraz naklonjenosti s strani predsedniškega kandidata, ki ga je podpirala s svojim delom, je zaupala svojemu fantu, materi in očimu, dva meseca kasneje pa se je posvetovala z odvetnikom, ki se mu je zdela izpoved verodostojna, a "iz poslovnih razlogov" ni sprejel njenega primera.

Tiskovna predstavnica Bele hiše Sarah Sanders je trditve 43-letne Johnsonove zavrnila kot absurdne in zagotovila, da se kaj takega ni nikoli zgodilo. Prav tako naj bi bil žrtvin opis dogodka v popolnem nasprotju s številnimi izjavami zelo kredibilnih prič. Johnsonova je kot pričo identificirala tudi pravosodno ministrico Floride Pam Bondi.

Donald Trump | Avtor: Epa Epa
Trump slovi kot ženskar. Obstaja tudi videoposnetek, na katerem se Trump novinarju televizije NBC hvali, da lahko z ženskami počne, kar hoče, lahko jih celo grabi za mednožje.

Več deset obtožb, a doslej le ena tožba

Podobnih dejanj ga je obtožilo že več kot deset žensk, vendar pa je doslej tožbo vložila le nekdanja soigralka v seriji Vajenec Summer Zervos. Ta tožba o nasilnem poljubu leta 2007 teče v New Yorku.

Tožba Johnsonove je predmet kritik Trumpovih podpornikov, saj je v njej tudi trditev, da jo je Trumpova kampanja diskriminirala, ker je temnopolta. Iz tega razloga naj bi ji za delo plačevali manj kot belim sodelavcem. Njen politični problem je tudi ta, da je bila do Trumpovega pojava demokratka, leta 2016 pa se je obrnila v drugo smer v upanju, da bo Trumpova "legendarna" poslovna uspešnost pomagala pri okrevanju Amerike.

Pam Bondi je izjavila, da zgodba Johnsonove absolutno ni resnična, saj bi sama kot tožilka nemudoma ukrepala, če bi videla kaj neprimernega. Podobno trdi tudi nekdanja direktorica Trumpove kampanje na Floridi Karen Giorno, ki je bila prav tako zraven, ko naj bi se zgodilo, kar trdi Johnsonova. "Obtožba je smešna in absolutno nič se ni zgodilo," je dejala za Washington Post.

Komentarjev 1
  • ode 17:02 26.februar 2019.

    Vse bi rade obogatele in postale slavne, kot Harmonika Levinski. Ne bo jim uspelo