Svet
5522 ogledov

Trumpov načrt za sodni dan

nagasaki Profimedias
To je ena največjih Trumpovih skrivnosti.

Posebno letalo je v pripravljenosti 24 ur na dan, za primer, da bi se moral ameriški predsednik Donald Trump rešiti v primeru najhujših napadov v ZDA.

john kerry Yun Byung-se zda Svet Kerry: "Severna Koreja ne bo sprejeta kot jedrska sila"

Skrivnosti okoli ameriškega predsednika Donalda Trumpa kar mrgoli. Ena najbolj skritih nosi maskirano ime E-4B Nightwatch, ki je postala aktualna potem, ko je ameriški predsednik sporočil, da se ZDA z današnjim dnem umikajo iz jedrske pogodbe, ki velja za eno ključnih pogodb iz obdobja hladne vojne. V odgovor je ruski predsednik Vladimir Putin sporočil, da se iz pogodbe umika tudi Rusija.

Gre za predelano Boeingovo Jumbo Jet letalo, ki Donaldu Trumpu omogoča varnost v zraku tudi v primeru napada z jedrskim orožjem.

Severna Koreja Grožnja Svet "Smo jedrska sila in lahko napademo ZDA"

Vsa oprema, ki je vgrajena v letalo, je zaščitena pred kakršnimi koli poškodbami oziroma učinki, ki bi jih lahko imela jedrska eksplozija. Z neba je ne more sklatiti niti posledice udara meteorita. Ima kar 67 anten, ki so potrebne za delovanje najbolj prefinjene opreme.
Letalo tipa Boeing 747-200B lahko naenkrat prepelje 112 potnikov in članov posadke. Posadka je kar na letalu sposobna prevzeti nadzor nad vsem ameriškim jedrskim orožjem, v primeru, da bi ga morali uporabiti. Letalo je lahko štab, v primeru, da bi objekte na zemlji uničila jedrska bomba.

Donald Trump Svet Trump noče slišati, kar mu govorita CIA in FBI

Prvo različico takega tipa letala so naredil iv začetku 60-ih let prejšnjega stoletja, ko je Svet trepetal v sporu med Sovjetsko zvezo in ZDA, krizo so poimenovali Hladna vojna. Ameriški mediji pišejo, da je bila za zdaj edina realna uporaba Nightwatcha med napadom na Svetovni trgovinski center ,11. septembra leta 2001. Številni mediji so pisali, da je Nightwatch poletel že 15 minut po tem, ko se je prvo letalo zaletelo v enega od dvojčkov.

Donald Trump Jim Acosta Svet Trump poskrbel za nov pretres v svetu, Rusija napoveduje protiukrepe

Pred nekaj leti so objavili fotografije notranjosti letala. Američani imajo štiri taka letala. Vsak od njih naj bi stal okoli 250 milijonov dolarjev, ura letenja z njim pa stane 160 tisoč dolarjev. Njihov obstoj sicer ni skrivnost, redko pa se omenjajo v javnosti.
Posadko, ob pilotu in kopilotih ,sestavlja nekaj deset vojnih svetovalcev, vojnih strategov za komunikacije, katerih naloga je predsedniku svetovati v prvih dneh po začetku jedrske vojne. Predsednik ima zaradi napredne opreme, v letalo je vgrajenih osem kilometrov žice, vseskozi omogočeno komunikacijo s floto podmornic. 

V času Hladne vojne so bila letala vedno v pripravljenosti v bazi Andrew, predsednik pa je lahko v letalu v 15 minutah. Tudi danes eno od letal leti v bližini predsedniškega Airforce One, ko se ameriški predsednik odpravlja v tujino.
 

Komentarjev 8
  • Snežinko 10:56 03.februar 2019.

    "Pozabili" ste napisat, da so ob edini uporabi do zdaj (ob napadu na dvojčka) ugotovili, da je popolnoma nesposoben opravljati svojo funkcijo, tako, kot se važijo. Je bila celo oddaja o tem na enem izmed sat kanalov. Sploh so te ...prikaži več trditve ena sama velika neumnost in napihovanje amerov. Meteor samo poškoduje krilo, pa so na tleh. Ko zmanjka bencina, so na tleh. Če bo svet uničen - kje bodo pristali? Če bo svet uničen, KOMU bodo sploh ukazovali? Kaj mu pomaga 67 anten, če bo vse na tleh uničeno?

  • sam50 10:35 03.februar 2019.

    Kam bo pa pobegnil,ker ga nikjer nobeden ne mara- mogoče k talibanom,tam ima kaj malega šanse.

  • Tupamaros 10:13 03.februar 2019.

    Ja in pol imajo predsednika brez države in ljudstva.