Svet
2276 ogledov

Trump moral obiskati zdravnika

Donald Trump Epa
Pregled je trajal štiri ure, sodelovalo pa je enajst specialistov.

Ameriški predsednik Donald Trump je v petek v vojaški bolnišnici opravil svoj drugi sistematski zdravniški pregled, odkar je na položaju. Po zagotovilih zdravnikov je zelo dobrega zdravja. Predsednikov zdravnik Sean Conley je sporočil, da je pregled trajal štiri ure, sodelovalo pa je enajst specialistov.

"Izvide in priporočila še dokončujemo, vendar pa z veseljem poročam, da je predsednik ZDA zelo dobrega zdravja in pričakujemo, da bo tako do konca njegovega predsednikovanja in dlje," je sporočil zdravnik.

Ne telovadbi in da hitri prehrani

Ameriški mediji tokratnemu pregledu Trumpa namenjajo manj pozornosti kot lani, ko jih je zdravnik Ronny Jackson presenetil s poročilom, da je predsednik odličnega zdravja, čeprav je znano in sam priznava, da sovraži telovadbo in solate ter najraje je hitro prehrano ameriških verig, kot je McDonalds.

Jackson je šele na koncu poročila povedal, da Trump jemlje zdravila, tako za previsok holesterol kot tudi krvni pritisk. Admiral Jackson je lani preverjal tudi predsednikove "kognitivne zmogljivosti", ker so se v javnosti pojavljali dvomi, ali ima težave na tem področju. Jackson je zatrdil, da s Trumpovim duševnim zdravjem ni nič narobe.

Donald Trump | Avtor: Profimedia Profimedia
Jackson si je potem prislužil nominacijo za ministra za veteranske zadeve, vendar je kandidaturo umaknil, ko so prišla na dan poročila o njegovem prekomernem uživanju alkohola in slabem odnosu do podrejenih. Pentagon še vedno vodi preiskavo proti Jacksonu, ki je vojaški častnik, Trump pa ga je kljub temu pred kratkim predlagal za povišanje.

"Tako zdravega človeka še niso volili"

Trumpovi zdravniki so bili sicer znani po presenetljivih izjavah. Še v času predsedniške kampanje je njegov nekdanji osebni zdravnik iz New Yorka Harold Bornstein dvigal obrvi z izjavo, da tako zdravega človeka Američani še niso nikoli volili za predsednika. Kljub temu, da Trump na primer ni prišel v poštev za vietnamsko vojno zaradi zdravstvenih težav.

Bornstein si je kasneje morda premislil, vendar tega zaradi poklicne etike ni smel javno povedati, ko je Trump poslal v njegovo pisarno telesnega stražarja in odvetnika, ki sta mu premetala ordinacijo in zaplenila vso s Trumpom povezano dokumentacijo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice