Svet
11533 ogledov

Učitelj verouka osmošolcem: glave bi jim morali nabiti na kole

Otroci držijo križ
Na šoli Matije Gubca v Zagrebu je prišlo do škandala. Učenec je namreč portalu index.hr posredoval posnetek učitelja verouka, ki govori, katere politike bi bilo treba ubiti in čigave glave nabiti na kol.

Posnetek je nastal na uri verouka za osmi razred osnovne šole. Krešimir Bagarić, ki naj bi učence poučeval o veri, je imel povsem drugačen govor, med drugim je hvalil obsojenega srbskega vojnega zločinca Ratka Mladića.

Menda ni bilo prvič, da se je učitelj tako obnašal, tako da je učenec zbral pogum in posnetek posredoval indexu.

Na začetku ure verouka je Bagarić povedal, kakšna bi morala biti po njegovem operacija Nevihta, s katero je Hrvaška osvobodila okupirana ozemlja. "Mi smo budale, morali bi pustiti dva koridorja, enega do Zagreba in drugega do Reke. Ko jim nabijejo glave na kole, potem bi vstopili. Tako bi se moralo zgoditi," je razložil.

Posnetek je nastal tik po obsodbi Slobodana Praljaka na haškem sodišču, tako da je velik del ure posvetil dogajanju v Bosni in Hercegovini.

Med drugim je učencem povedal, da je imel obsojeni vojni zločinec Ratko Mladić, ki je oblegal Sarajevo in ukazal pomor tisočev muslimanov, prav: "On je svoje zaščitil, general je zaščitil srbske interese," je dejal.

"Bivša predsednika in bivšo ministrico za zunanje zadeve bi bilo treba obesiti, in to takoj. Človek je odprl predsedniški sef in jim dal transkripte. Preklet naj bo do sedmega kolena, izdajalec. Umazani, smrdljivi izdajalec, naj nikoli nima miru," je povedal katehet.

Za Stipeta Mesića in Vesno Pusić je dejal, da sta izdajalca in da bi jima bilo treba poslati metek v glavo in ju vreči v prvo septično jamo.

Ravnateljica šole, verouk na Hrvaškem namreč poteka v šolah, je za index dejala, da je po dogovoru s Svetim sedežem izbor učiteljev verouka v pristojnosti Katehetskega urada, a hkrati dodala, da so za tako drastične prekrške dolžni uvesti ustrezne postopke.  

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 9
  • stary1 16:39 23.december 2017.

    jaz izmislil

  • stary1 16:38 23.december 2017.

    Nek partijski sekretar je po zaupniku zvedel, da župnik pripoveduje šale na njegov račun. Dal ga je zapreti, ko so župnika pripeljali na zaslišanje, ga je sekretar vprašal. Si ti tisti župnik, ki se norčuje iz partije in njenih zaslužnih ...prikaži več članov? Da, jaz sem tisti odvrne župnik. Si res rekel, da se bo po koncu komunizma veselil ves svet? Res. Ti si učen človek, pa ne veš da bo komunizem zavladal po vsem svetu in da bo trajal tisoč let, jezno kriči sekretar. Tovariš sekretar, te šale si pa nisem j

  • maresem 17:27 22.december 2017.

    Tipična izjava za smrdljive in lopovske ustaše.

Sorodne novice