Svet
29747 ogledov

Voznik takoj po nesreči poklical očeta in izrekel te besede

Voznik BMW-ja na zaslišanju Marko Prpic/PIXSELL
Amfetamin, GHB in diazepam; koktejl drog in zdravil, pod vplivom katerih je vozil in povzročil grozljivo nesrečo.

Nesreča pri cestninski postaji Sveta Helena, ki jo je povzročil 35-letni voznik iz Čakovca še vedno odpira več vprašanj. Medtem ko policijska preiskava dogodka še vedno poteka, v Čakovcu po pisanju Jutarnjega lista ljudje vedo povedati, da je povzročitelj nesreče prejšnji četrtek okrog 13. ure, ko so na prizorišče nesreče že prispeli reševalci, poklical očeta in mu povedal: "Oče, ubil sem ljudi na Sveti Heleni."

Šlo naj bi za edini klic povzročitelja okrog časa nesreče, domneve, da naj bi pred tem - med vožnjo - govoril po telefonu uradno še niso potrjene. Po Čakovcu se govori tudi, da naj bi imel povzročitelj težave s sedežem v avtu, medtem ko naj bi med vožnjo uporabljal tempomat, naj bi skušal premakniti sedež. Kot piše Jutarnji list, gre le za domneve, pri katerih nekateri domačini poudarjajo, da gre za jalov poskus prevaliti krivdo na tehnično okvaro na avtomobilu.

Nesreča - cestninska postaja Hr | Avtor: Facebook Facebook

Kot še piše omenjeni portal se v omenjenem hrvaškem mestu najglasneje sprašujejo, kam je izginil tisti mirni, prijazni fant, ki so mu opijati (predvsem GHB, gama-hidroksibutiratna kislina, bolj poznana kot droga za posilstva) postali glavni življenjski sopotniki.

Medtem ko madžarska družina počasi, a sigurno po nesreči okreva, se družina voznika povzročitelja trudi, sinu olajšati dneve pripora, kamor ga je poslal preiskovalni sodnik. "Morda se komu zdi, da starša ščitita tudi njegovo dejanje, zaradi katerega so trije ljudje v bolnišnici. Verjemite, ni tako. Starša se zavedata njegovih težav z drogo. Prepričana sta bila, da mu bo zdravljenje na Rabu pomagalo, a sta že dan po njegovem povratku videla, da to ni tako," je za Jutarnji list povedal eden izmed meščanov Čakovca.

35-letnik je sicer na vseh zaslišanjih doslej poudarjal, da se podrobnosti nesreče ne spominja.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • sam50 11:44 17.julij 2019.

    Če je odvisnež sin pomembnejših staršev,bodo krivi tujci,ker niso imeli ENC-ja in so povzročili zastoj na cestninski postaji....

Sorodne novice